Pokemon

Az Unciklopédiából

A pokemon – magyarosan pokémon vagy pókemón – egy japán rajzfilmsorozat. Arról szól, hogy állatszerű, ám magasabb intelligenciával rendelkező lények egymás ellen harcolnak[1], miközben a tévénéző gyerekek a pokemesterek megfelelő időben és módon fellebbenő bugyiját tekinthetik meg.

Egy átlagos csata az alábbiak szerint zajlik:

– Ez csak egy tízéves kislány! Egy ilyen kis fűpokémon nem árthat nekünk! Támadj!

 1. – Villámcsapást neki, Pikachu!
 2. – Pikapika![2][3][4]
 3. – Pikachu, vissza!
 4. – Pengeleveleket neki, Balbasaur!
 5. – Kapd el az indáiddal!
 6. – Tudod folytatni, Balbasaur?
 7. – Pörkölj oda neki, Charizard!
 8. – Charizard, NEEE!!!

A pokémon amúgy a pocket monsters rövidítése, ami zsebszörnyeket jelent.[5]

A főszereplők[szerkesztés]

A főszereplő neve Ash Ketchum. Az Ash majdnem azt jelenti, hogy segg, csak egy betűeltérés van.[6] [7] Ash egy munkanélküli pinaokémonvadász, akinek kisiklott életét erdőkben és elhagyatott szigeteken történő végtelen bolyongás teszi ki. Kedvenc zsebszörnye egy Pikachu nevű pikacsu, aki nagyon aranyos állat lenne, ha állat lenne, de nem az. Szokott almát is enni. Mármint a Pikacsu is, de tulajdonképpen mindketten szeretik.

Miszti a másik főszereplő, aki lány, és ennélfogva aztán lecserélik másik lányra, hisz a lányok jönnek, mennek, sosem állandóak, ahogy a való életben sem. Ebből is látható, hogy a Pokémon mennyire oktatási célzattal készült. Ő a vízi pokémonokat kedveli. Biztos szereti a tentaklékat is.[8] Úgy kerül be a történetbe, hogy Ash pikacsuja feketére pirítja a lány bicaját, aki ezután Asht követi mindenhova, amíg meg nem téríti a bicaja árát. Ami persze valószínűleg soha nem fog bekövetkezni. Ash amúgy szereti a lányok bicaját megpirózni.[9]

Van egy Rézműves Brock nevű harmadik szereplő is a csapatban, bár fogalmam sincs, hogy minek tették bele, tulajdonképp semmit nem csinál, csak foglalja a képernyőn az értékes helyet. De azért ő is elég retardált egy csávó lehet, ha ebben a csapatban van. Minden útjába kerülő csajnak szerelmi vallomást tesz. Ha van rajta bugyi, ha nincs.

Jeszkommentek[szerkesztés]

 • Végre valamit olvashattunk a pokémonokról! Mesés!
 • Annyi látható, hogy a személyneveket kisbetűkkel kezdik, mint nemecsek ernőét.[10]
 • Az is látható, hogy ezt az egészet az „üsd, vágd, nem apád, mert ő fizet a te hülye szórakozásodért” életrevalósági együttható modern elve hívta életre.
 • Mert a bugyilebbentésből akár arra is következtetnénk, hogy valami mutogatós oviszex a témája.
 • Előnye nyilvánvaló: míg Ön pihen, villanypásztora az életre neveli a kisdedeket, akik olyan hamar megértik az élet lényegét, mint a villámcsapás.[11]


Láb.gif Ez a jegyzet: lábjegyzet! Nem szól senkinek, még annak se, akit érdekel. Szinte apróbetűs. Egyáltalán nem kell elolvasni.
 1. Amerikai formája az Alien vs. Predator/Terminator/Ulanbator sorozat. Lásd: to poke, poking = bökni, bökdösni, szúrni, szurkálni.
 2. -dor
 3. Ezek folyton szurkálnak... Milyen perverz sorozat ez? És ezt nézik a gyerekek?!
 4. Ja, nem is nézik. Valaki kiszúrta a szemüket...
 5. Zsebszörny, kérem szépen, hát nem félelmetes ez annak fényében, hogy már amúgy is bugyikra gondol az ember?
 6. Hát megmondtam, hogy ezek a bugyikra utaznak. Sőt.
 7. Egyébként hamu, de ez kamu.
 8. Ezt nem tudjuk, mi, de jobb is nekünk.
 9. Vagy Pikachut. Vagy a lányokat. Vagy mindegy. Ezt a részt pont nem láttam, mert a húgom betette a dvd-t a mikrosütőbe.
 10. De nem itt. Az a pál Utcai Fiúkban van.
 11. Ebből is látható, hogy a villámcsapás sem ért meg semmit, csak üt.