Piros madár

Az Unciklopédiából

A Piros Madár: ismeretlen eredetű matematika- és iskolaellenes társaság.

Tagjai meglehetősen magas szinten művelik a matematika egyes ágait, kiképzésüket az 1990-es évek elején a Miskolci Egyetemen kezdték, a Miskolci Gyermekváros szomszédságában, árva gyerekekből, Rontó Miklós tanár úr segítségével. Első dublőrbevetéseiket a Szolnoki Főiskolán hajtották végre, mintegy tudásuk fitogtatására. A tagok rövidesen híresek lettek szélsőséges nézeteikről, egyes beszámolók szerint a Rontó tanár úrral futás közben fejben matematikáztak, papír használata nélkül. Sokan a miskolci jezsuita gimnáziumban pótolták a középiskolai hiányosságaikat, majd az egyetemen magánúton képezték őket tovább. A társaság több tagja Műegyetemi tanárok pártfogását is élvezte, differenciálgeometriai és egyéb ismereteiket bővítették. A szervezet célja ismeretlen, tevékenységük az ország legtöbb felsőoktatási intézményében megtalálható, merész dublőrbevetéseik nagy népszerűségnek örvendenek, egyes hackertámadások matematikai hátterében is őket vélik felfedezni. Tagjaik kiöregedőben vannak, ezért utódaikat saját maguk kezdték kiképezni, immár matematikusi körök kizárásával, mivel tevékenységük az őket pártoló tanárokat is ellenük fordította.

Szerk. megj.:

Antistub.png Habozás és változtatás nélkül lenyúlva a Wikipédiából. (Nem számítva az elütéseket, egyes helyesírási hibákat, megmégamiaszemünketbáncsa...)


Kiegészítés:

a Piros Madarak már tizenéves korukban bevetésre kerültek Miskolcon, a helyi gimnáziumok és szakközépiskolák esti tagozatain, illetve az érettségiken. A felsőfokú intézményekben való bevetéseiket csak 1995-ben kezdték, illetve 2000-ben az a helyzet állt elő, hogy a Miskolci Egyetemre beiratkozó levelezős gépészmérnök hallgatók között is Piros Madár tagokat talált a Rontó tanár úr a mérnöki eskü letételekor, ezért azt az évfolyamot az alacsony hallgatói létszámra hivatkozva megszüntette az akkori dékán. Rontó tanár úr egyébként csak matematikázott a jófejű gyerekekkel, soha nem volt célja a dublőrök kiképzése!

Működnek (beszólás):

[1] Már nem dublőrökkel dolgoznak, hanem technikával, ami jogos, hiszen a csapat tagjai 30 év felett kell legyenek, némi fejszámolás után. És ezek szerint néha le is buknak. De ha visszagondolok, nálunk sem sok ember gyűrte saját izomból a valszámot, meg a statot a Közgázegyetemen, voltak rá szakosodva dublőrök, meg egy pár tökösebb ELTE matekszakos diák. Én a mai napig nem tudom, mit akartak ott tőlem, bezavartam egy eltést a Meszénához, meg a statos banyához, és elvolt intézve a probléma. Szerintem ilyen csapatok mindig is voltak és lesznek, nélkülük az autista betegarcú matekosok minket sem hagytak volna diplomázni. Nem a piros madarak létezése agyforraló, hanem, hogy olyan baromságokkal töltötték a fejünket, hogy gamma eloszlás. Mai napig nem tudom, mi az, de a gamma sugár elvihette volna a matektanszéket. A gépész koliban is lehetett ezekről a srácokról hallani, műszaki mechanikából is pörögtek a matek mellett.

Kis keresgélés a neten: [2] Sorry, hölgyeim, uraim, léteznek, és most már a fiamnak sem lesz gondja a matekkal. Miért szerepel egy létező valami itt a wiki helyett?

Symbol opinion vote.png Megjegyzés: a mai nappal, 2010. október 20-án beszüntettem a Piros Madár tagjainak működését az Óbudai Egyetemen tanuló Besenyei Viktória és szüleinek javaslatára. Soha többet nem segítünk senkinek sem matematikából, sem mechanikából. A mai hallgatói generációval és a sumák sunnyogó kis paraszt szüleikkel nem óhajtok foglalkozni Ezt az embereimnek is megtiltom. Merek általánosítani, még mielőtt valakiben ez a kérdés felmerülne. Néhány adat pontosítása végett: képzett tengerészgyalogosok vagyunk, a matematikai tanulmányaink legnagyobb részét valóban az említett tanároknak köszönhetjük, Rontónak, Schmidtnének, Pirkónak stb. Nem csak közelharcra, hanem tűzharcra is ki lettünk képezve, ha esetleg valamelyik tanár rendőrt hívna. Matektanár és rendőr leölését nem tartjuk bűntettnek, ez az egyik fő alapelvünk, többször kerültünk tűzharcba magyar rendőrökkel, sérülésekkel ugyan, de eddig mindig nyertünk.
Működésünket továbbiakban kizárólag matematikusok és rendőrök hülyére verésére korlátozom, már ha lehet őket hülyébbre verni. Ezen kívül angol és német nyelvterületen folytatjuk a tevékenységünket, és örökre szégyellni fogjuk, hogy magyarnak születtünk, a világ csőcselékének. A magyar felsőoktatásban óbégató hallgatóság a tapló sumák szüleivel csináljon azt, amit akar, a magyar diploma kétségtelenül nem ér már semmit sem, ezek a diákok pedig nem is érdemelnek mást. Üdvözlet a szerkesztőknek, kik sajnos soha nem hagyták, hogy töröljük magunkat az oldalról, de ez minket soha nem zavart: Wartenberg.

dátum, aláírás