Piréz Autonóm Tartomány (Magyarország)

Az Unciklopédiából

A Piréz Autonóm Tartomány Magyarország autonóm területe Budapesttől délre. A magyarországi pirézek elnöke, Pipi Károly azt nyilatkozta,ők minden kapcsolatot megszakítanak a pireneusoki Piréziával,mondván ők magyar pirézek és nem piréz pirézek. Pipi ezen kijelentését osztotta minden magyarországi piréz. A tartomány területe 190 négyzetkilóméter,és 1 millióan lakják,közülük 99% piréz, 1% nem piréz. A nem pirézek a Nempirézek Szövetségébe tömörülnek. A tartomány fővárosa az első államfőről, Pipi Károlyról elnevezett Pipi City. Az egész tartományban három város található: Pipi City, Új-Pestváros, valamint Pipike.

Története[szerkesztés]

Bevándorlás[szerkesztés]

A pirézek a 20. század elején vándoroltak be Magyarországra. Mivel minden kisebbségnek 100 évig kell Magyarországon élnie,így a Piréz Kisebbségi Önkormányzat csak 2001-ben jött létre. Az I. világháborúban a magyar pirézek is résztvettek,ahogy a másodikban is. Hitler felajánlotta,hogy Pipi Péter vezetésével a magyarországi pirézek létrehozhatják a Piréz Államot Magyarországban. Mint később kiderült, Pipi Péter anyja Adolf Hitler felesége volt,így Pipi Péter Hitler mostohafia. A Piréz Állam 1939 és 1944 között állt fent,amikor is Pipi Pétert és feleségét kivégezték. 1946-ban megalakult a Pirézek Szabad Csoportja,és a közöttük élő magyarok tagságával a Nempiréz Pipitér Szövetség,ami nevét a későbbi főváros, Pipi City-ről kapta,melyet akkor Buda-Pipitérnek hívtak (A város a nevét Pipi Péterről és a városközpontról,a térről kapta). 2001-ben megalakult a Piréz Kisebbségi Önkormányzat a néhai Pipi Péter unokája, Pipi Károly vezetésével.

Piréz Kisebbségi Önkormányzat[szerkesztés]

Piréz Emberek Szabad Találkozója[szerkesztés]

2001-ben, a Piréz Kisebbségi Önkormányzat megalakulásával együtt létrejött a Piréz Emberek Szabad Találkozója is,természetesen ezt is Pipi Károly vezette. A találkozón elfogadták a 10 pontból álló Piréz Követelést:

 1. A magyar pirézek autonómiát követelnek,mert autonómiát követelnek.
 2. A magyar pirézek hűséget fogadnak a magyar elnöknek,mert csak.
 3. A magyar pirézek fővárosukként Buda-Pipitért ismerik el,mely Pipi Károly tiszteletére felveszi a Pipi City nevet.
 4. Létrejön a Piréz Autonóm Tartomány,hivatalos nyelveként a magyarországi piréz nyelvetet elismerve.
 5. Magyarország alkotmányának elő kell írnia a Piréz Autonóm Tartomány létrehozását.
 6. A Piréz Autonóm Tartománynak saját parlamentje[1]
 7. A Piréz Autonóm Tartomány küldjön egy képviselőt az Országgyűlésbe,hogy képviselve legyenek.[2]
 8. A Piréz Állam a Piréz Nemzeti Összefogás vezetésével alakul meg. A Piréz Nemzeti Összefogás átalakul fejlesztési bizottsággá.
 9. A magyar pirézek egy minisztert küldenek a magyar kormányba Piréz tárca nélküli miniszter tisztséggel. A minisztert a magyarországi piréz parlament választja meg.

Piréz Államtervezet[szerkesztés]

A Piréz Kisebbségi Önkormányzat elfogadta a Magyarországon belüli Piréz Államról szóló tervezetet,melyet az önkormányzat Piréz Államtervezetnek nevezett el. A Piréz Államtervezet szövege:

A Piréz Állam Magyarországon belül a Piréz Autonóm Tartomány keretében jön létre. Államformája a Magyarországhoz hasonló parlamentáris köztársaság. A magyar elnök nevezi ki az Állampiréz-t, a miniállam kormányzóját. Államelnökét a piréz parlament,a Pirézium választja meg. A Pirézium 25 tagú,népszavazáson választják négy évente. A Pirézium választja meg két évre a Piréz Államtanács öt tagját,ami az Állampirézt segítő tanácsadó csoport. A tartomány kormányfőjét a parlament választja meg,tagjait az államelnök nevezi ki a miniszterelnök javaslata alapján. A Piréz Autonóm Tartományt három körzetre osztják: Pipi City, Új-Pestváros, Pipike. A három körzetet a helyi önkormányzat vezeti.

Az autonómia[szerkesztés]

A magyar kormány 2010. december 31-én szilveszterezett. 2011. május 6-án (ami egyben nemzeti ünnep is) létrejött a Piréz Autonóm Tartomány. A tartomány elnöke (Állampiréze) Pipi Károly lett,egyben miniszterelnöke is,ő lett a miniállam képviselője az Országgyűlésben és a kormány piréz minisztere is.


 1. Ez nincs benne a követelésben,de mi tudjuk,hogy csak a pénz miatt. A magyar piréz hazafi Pipi persze ezt nem hozza nyilvánosságra. De pssszt!
 2. És csak azért és kész. Aki nem hiszi el,azt kínai állampolgárrá avatjuk és halálra ítéljük.