Pimpókalé

Az Unciklopédiából
Ideiglenes illusztráció, mivel pimpókaleves tartálykocsiról még nincs képünk.

A pimpókalé egy alkoholmentes ital. (Van alkoholos változata is, azt pimpókaszesznek nevezik.) Elsősorban a nők fogyasztják csekély energiatartalma miatt, fogyókúrákhoz nélkülözhetetlen. Nagy vetélytársa a "gömbszörpnek", ami többféle gyógynövényből készül és főleg Bükkszentkereszten, de ez a léanyag, mivel minden éghajlaton megterem sokkal népszerűbb! A fröccshöz pedig még csak hasonlítani sem lehet, mert nincs benne alkohol.

A pimpóka növény[szerkesztés]

A pimpóka árokparton terem, mint a zsálya és a miminden. Óvatosan szedjük, mert nagyon apró, ha nem ügyelünk eléggé a szüretelésnél, már össze is van taposva. Készítenek belőle még lekvárt, szörpöt, erős indájából gatyamadzagot és bajuszkötőt. Felhasználási területe széleskörű, ha nem vigyázunk akkor már az egész lakás pimpókaszármazékokkal van tele.

Története[szerkesztés]

A pimpókalé ősi változatára Bennovics Benjámin József (továbbiakban B.B.J.) nyelvkutató, az »Egybeírjuk-különírjuk Bizottság« Főinstruktora talált rá egy keleti utazása során, amikor a Kámaszútra írásmódjait kutatta. Az ősi bennuin törzsek, (melyek eredeti neve beduin volt, de B.B.J. utazása után nevüket az – ő tiszteletére – bennuinra változtatták) Kínából hozták a pim-pó-ka növényt, amely aztán olyan elterjedt és nagy népszerűségre tett szert, hogy mára már őshonos növénynek számít. A belőle készült szövet népszerűsége, még a selyemét is meghaladta. Az ital pedig bódító és soványító hatása miatt az európai kultúrkörbe is betört, sőt az amerikai piacot is meghódította, mindezt a röpke néhány hónap alatt. B.B.J. midőn Párizsba hazatért, onnan pedig az Orient Expresszel Budapestre, a kabátja bal felső zsebébe rejtve hozta be titokban a növény mintapéldányát és egy kis üveggel a pimpókaszeszből. Eredeti céljához híven a készítménynek a Nyelvtudományi munkák elősegítése volt az elsődleges feladata, mivel nemcsak erotikus, hanem agyserkentő hatása is bizonyítottá vált. Mikor erre B.B.J. ráeszmélt, akkor már a Gyáriparosok szövetségének Elnöke kopogtatott az ajtaján egy sokszoros nullákat tartalmazó csekkel a kezében. Így aztán a tömeggyártás kalandos útjaira lépő Pimpóka növény olcsó kiszerelésben elérhetetlenné vált a tömegek számára. Ezért rendkívül fontos a házi termesztés kihangsúlyozása, mellyel olcsón, jó minőségben oldhatjuk meg szervezetünk serkentésének problémáit.

Gyártási eljárás[szerkesztés]

  1. Az árokparton növő pimpókát összegyűjtjük, amikor már nem pimpózik. (Vigyázat, ne tévesszük össze a zsályával és a mimindennel, mert ezek még kis mennyiségben is az ital keserű mellékízét okozhatják.)
  2. A leszedett pimpókákat szárítjuk, vagyis kifektetjük a napra, a Pimpóka-szesztől lerészegedett munkatársaink mellé. Várjuk meg, amíg nem csupán a pimpóka szárad ki, hanem munkatársaink is kijózanodnak.
  3. Miután eléggé kiszáradt húsdarálóval ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk és almaecettel leöntve kis üvegcsékbe töltjük. Ebben az állapotában hagyjuk még néhány hétig, majd amikor kellemesen nyúlós-nyálasra zöldült, akkor kiborítjuk és leszűrjük.
  4. Minden egyes iccére egy deci mentalét számítunk és ezzel felöntve tovább érleljük. Amikor már olyan büdös, hogy az orrunkat befogva is érezzük a szagát, akkor lesz jó. Most ismét leszűrjük és boros palackokba töltjük, ez az inkognitó miatt van, hogy ne ismerjék fel rögtön, hogy micsoda, majd a palackokat kettős címkével ellátva a pince hűvösébe helyezzük.

Kettős címkézés[szerkesztés]

A pimpókalé inkognitójának megőrzésére szolgáló folyamat. A palackra előbb egy fehér címkét ragasztunk "pimpókalé" felírattal és ennek tetejébe egy másikat, ami akár színes is lehet és az van ráírva, hogy sör. Ezzel az egész címkézési folyamattal úgy megtévesztjük a fogyasztókat, hogy hirtelen azt se tudják, hogy mit fognak inni. Különösen titkos ügynököknek ajánljuk, mert a pimpókalé feliratot csak hosszas kapargálás után tudják előcsalni a palack oldaláról.

Élettani hatása[szerkesztés]

Közvetlen élettani hatásai: erőteljesen hat mind a férfi, mind a női szervezetre. Elfogyasztása után rögtön neki kell fogni az erotikus tartalmú akcióknak, mert különben már hiába lesz, hiszen a pimpókalé úgy felgyorsítja az anyagcsere folyamatokat, hogy hamarabb érünk a csúcsra, mint a klozetra. [1]Ezért van aztán az, hogy a férfiak olyan gyorsul bevégzik áldásos tevékenységüket az ágyban, mert nem akarnak megszégyenülni. (A butuska nők pedig egészen mást látnak a dologba.) Ilyenformán a fogyókúrás hatás teljességgel bebizonyított, hiszen ha a nők sokat akarnak szexelni, akkor sokat is látogatják utána a ház legkisebb helyiségét. Ez pedig közvetlenül a testsúly csökkentéséhez vezet. Agyserkentő hatása pedig ott mutatkozik meg a legjobban, hogy hatalmas energiákat belefektetve kellene a más egyéb sörfeliratú palackokból az igazit kiválogatni, ám egy deci pimpókalé elfogyasztása után ez már semmiség a házigazda számára, hiszen a szagáról rögvest felismeri.


Láb.gif Ez a jegyzet: lábjegyzet! Nem szól senkinek, még annak se, akit érdekel. Szinte apróbetűs. Egyáltalán nem kell elolvasni.
  1. Már akinél