Piknik-kosár

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A piknik-kosár az a fajta tárolóedény, amit a hétköznapi emberek egy napsütötte hétvégén alaposan megtömnek elemózsiával, mielőtt megsétáltatják a közeli mezőn.

A piknik-kosár elengedhetetlen tartozéka a lópokróc. Igazság szerint nem komoly probléma, ha nem lóból van, de valamilyen pokróc feltétlenül szükséges a piknik-kosár biztonságos használatához. Pokróc hiányában a fűre lehelyezett piknik-kosarat tizedmásodpercek alatt olyan szinten belepik a hangyák, hogy a benne tárolt élelmiszer fogyasztása közben csak úgy ropog az ember foga alatt a hangyapáncél. Sőt, ha pechje van az illetőnek, a hangya be is szorulhat a fogai közé, ami már csak azért is kiemelten szerencsétlen helyzet, mert a lábai nagyon könnyen leszakadnak, ha azok segítségével akarja az ember kiráncigálni onnan, másrészt a hangya az esemény közben általában már nem túl segítőkész. Ilyenkor láncfűrésszel kell eltávolítani.

Ellenben ha a piknik-kosár a pokróc közepén kerül lehelyezésre, a pokróc kiálló szőrdarabkái szögesdróterdő-szerűen védik a kosarat, és az abban elhelyezett, hangyák által oly mohón áhított élelmiszert. Egy igazi piknikező mindig tudja, hogy hol van a pokróca. Akut módon fellépő pokróchiány esetében a pokróc törülközővel helyettesíthető.

Az elveszett piknik-kosarat azonban semmivel nem lehet helyettesíteni, hiányzó tartalmát sem közeli pékség termékeivel, sem gyorséttermi ételekkel nem lehet pótolni. Ilyenkor minél gyorsabban igyekezzünk beszerezni egy új piknikkosarat (természetesen élelmiszerrel tele). Arra azonban ügyeljünk, hogy a pót-piknikkosár végén ne tartózkodjon senki, aki nem az eladója, épp a kosár elengedése közben, az általunk adott pénzt számolgatva. (Magyarán ne lopjunk senkitől könnyedén piknik-kosarat! Gondoljunk bele, hogy azok is nagy nehézséggel lopták maguknak.)