Pali bácsi

Az Unciklopédiából
Ez a szöveg eredeti, vagy torzított formában a Wikipédiából származó szöveg. Na és, akkor mi van?


Pali bácsi egy örökifjú vendéglátó Balatonvilágos szívében. Lassan több évtizede üzemelteti saját vendéglátó helységét a Resti Kisvendéglőt, amely a balatonvilágosi vasútállomás közvetlen közelében található. Pali bácsi vendégszeretetének és munkája iránti odaadásának köszönhetően étterme a környék legjobbjává nőtte ki magát.

Pali bácsi világosi lakosként a város fejlődését is szívén viseli. Rengeteg energiát fektet új ötletek kitalálásába és létrehozásába, hogy támogassa a város turisztikai vonzóerejét. Számos ilyen jellegű kezdeményezése közül kiemelkedik a balatonvilágosi kilátó, melynek építését pár éven belül kezdik. Egyes pletykák szerint nem sokára Balatonvilágos díszpolgárává is avathatják.

Resti Kisvendéglő[szerkesztés]

Kitűnő házias konyhája egyaránt kínál magyar, nemzetközi illetve helyi specialitásokat is. Az étterem adottságai biztosítják egyéni vendégek, valamint kisebb és nagyobb társaságok, csoportok mind menüvel mind pedig étlapról (á la carte) történő gyors, színvonalas kiszolgálását.

Krúdy[szerkesztés]

Kitűnő levesei és főételei ellenére Pali bácsi éttermének hírnevét leginkább az étlapján található a Krúdy-fröccsnek köszönheti. A Krúdyfröccs 9dl borból és 1dl szódából áll, melyet 1l kancsóban szolgálnak fel. Jellemzően Pali bácsi háziborából készül.

Pali bácsi bora[szerkesztés]

Pali bácsi bora első blikkre is kiváló, kifogástalan. Azonban ha kicsit odafigyelünk a bor sajátosságaira felfigyelhetünk az elegánsan fűszeres, csalános, egzotikus gyümölcsös ízre, ami nem robban, hanem finoman, hosszan kényeztet a fajta ízeivel. Hosszú lecsengésében édesség és finom borsos csípősség is érezhető. Egyszóval hibátlan.

Balatonvilágosi Krúdy ivó verseny[szerkesztés]

Pali bácsi Resti kisvendéglője a balatonvilágosi Krúdy-ivó verseny színhelye. Az általában júliusban megrendezett versenyen - amúgy értelmiségi – szomjasoknak nevezett fiatalok vesznek részt. A verseny célja, hogy a résztvevők a lehető leggyorsabban igyák meg az eléjük rakott 9dl bort és 1dl szódát szívószállal. A nyertest Pali bácsi egy fő étellel jutalmazza.

Pali néni[szerkesztés]

A „Pali néni” Pali bácsi a szomjasok körében elterjedt megnevezése. A becenév kialakulása Pali bácsi vendégszeretetének és gondoskodásának köszönhető.