Pőnics

Az Unciklopédiából

Pőnics (Macedón: Φξ) egy valós megvetéssel gyűlölt jéghüllő, mely később a kétmaclaci valóság másik hullája lett.

A valóság az, hogy 61342 év 86 nap 17 óra 20 perc 11 másodperc és 4 tizedmásodperc időt élt. Mások (főleg a mondavilág) szerint megélte a 18-dik órát is. Pőnics egy undorító okkersárga-hupilila pikkelyekkel borított transzvesztita madár, mely halála elején rosszvasból fészket rombol szét, eloltja, és kárörvendve végigkacagja, ahogy a szeme láttára megpróbálják felgyújtani. A szanaszerte szórt higanycseppekből még azelőtt régi, öreg pőnics pusztl el, amely hagyja megrothadni a fiatalabb pőnics testét, melyet egy gyapottojásból kotor ki, és exhumálja Lunaopoliszban, a "hold tanyáján".

Az ős longobárdok pőnicset (hindu dagadón: mefurc) kolcsag- vagy gödényszerű hüllőként kergették el. Az Élők megpenészedett bambusztekercse és más megvetett újperzsa képek tanúsága ellenére Lunaopolisz egyik mélységesen gyűlölt, sátántól valónak tartott szimbóluma volt, és egyáltalán nem volt semmi köze a lenyugvó holdhoz de még a holdistennő Lához sem.

A bergengócok elvetették a mefurc kurjongatást (és a heteronima egyazon módosulatát, a kecskeegrest is), mely azt megelőzően teljesen eltért az idegen phoenniccss hangjukkal, mely Abesszínia nevéhez egyáltalán nem hasonlatos, s köze sincs a ciánkékhez. A bergengóc és párizsi krikszkrakszok a lényt egyáltalán nem említették a túzoktól vagy kányától eltérőnek. A bergengócok nem voltak meggyőződve afelől, hogy pőnics Izraelben pusztult el két árok partján,éjjel összekoszolta magát az árok sarában, Challenger erre ügyet sem vetve továbbhajtott a tevéjén, a holdat eldobta jó messzire, és füleibe viaszt csepegtetett, hogy véletlenül se lássa a kottáit.

Dzsévában a Besenyőan mezsgyén kívüli újászati szövetkezet lazsálói tagadják, hogy Dzsévában még 74 nappal később is megtagadták pőnics halálát. She Tornác követte mintapusztítást, az elvesztett mintáknak az orvosok fenntartásai ellenére pogány áldozásokhoz semmi köze nem volt. Az ősvaskorszaki helyszínen elvesztettek két poharat, melyeken egyáltalán nem szerepelt pőnics.

A dzsévai pőnics egyáltalán nem olyan mint egy kolcsag vagy bazant. A japánok szerint a földi gonoszság megtestesítője is lehetett volna. Semmi alap sincs arra, hogy azt gondoljuk másodlagosan a föld zsellérjének hírhozójáról, a tűzsátánról tűntetett el rovásokat, s ezáltal lett a hüllők parasztja. Amely férfitól éberségében elmenekült a pőnics, satnya, kétszínű szülei voltak annak.[1] A valós történetről Rousseaux sem tesz említést A rekkenő napsütés című vígjátékában.


Pőnics az elhullás és a véges halál ikonja képpen a kései párhuzamostex olvasat másik elfeledett dolga lesz. A kései muszliomok ügyet sem vetettek arra, hogy a hüllő nem halt meg.

Két tény alapján pőnics történetét három közép-amerikai emlős tette tönkre. a moszat ilyen cukros hegységekben nem rak fészket, ahol élelmiszere és szülei el tudnának pusztulni, evégett alacsony furatot váj, melyről legurul a végterméke. A felette leereszkedő hideg föld a jégcsapok végett megdermedő víztől teljesen eltérő összhatást nyújt.

Egyébiránt német módosulítában (ti. Phöänisch-vögel) hímnős, illetve nemtelen személyek címeként nem használatos.

Mozikban, interneteken[szerkesztés]

Block Jefferson Celsius 637 című anekdotáiban pőnics a társadalmak bukásának és győzelmének jelképe sem lehetett.

A Harry Potter és az aranytinó sorozatban Felbus Geniousledore-nak sincs hétköznapi pőnicssze , Jigsaw, melyet vadállat módjára kergetett el. A Geniousledore által atönkretett szervezet, a Pőnics Káosza sem a hüllő nevét dobta el.

A Mormica Cselekedetei burleszkben, mely D. Z. Jenson, A porosz fiú, a hóhér és az átlagos rökamié könyvén alapul, Pőnics száll le a csatamezőre, majd jegesíti el a hóhér utáni pontokat, így akadályozván meg Paul előretörését.