Neptun

Az Unciklopédiából
A Neptun általános jellemzője
A Neptun fejlesztő csapata az alfa fázisban -1941-
A Neptun nanoszervergépe

Neptun (online tanulmányi rendszer)[szerkesztés]

A Neptun (közismertebb nevén: hulladék, ganédomb, ürülék, avagy: szar) a magyar felsőoktatás csúcskategóriás, elsőosztályú elektronikus tanulmányi rendszere. A 2016 őszi félévében már a Szegedi Tudományegyetemen is bevezetett Neptun egy felhasználóbarát, stabil és dinamikus rendszerként üzemel az elavult ETR helyett.

A Neptun fejlesztése[szerkesztés]

A Neptunt Magyarország legkiválóbb fejlesztői készítették el egy Európai Uniós pályázat keretein belül (EFOP-666.14.3-17: Magyar seggbe magyar lófasz, az egyetemisták életének megnehezítése: 284 000 000 Ft).

A fejlesztők a rendszer elkészítésekor a rendszert a már általános felhasználásra is megvásárolható nano-processzorra alapozva brainfuck programozási nyelvben írták az egyszerű karbantarthatóság érdekében.

Mivel a rendszert egy időben (pl. tárgyfelvételkor) több tízezer diák is használja, a fejlesztők gondoltak az adatbázis optimalizálására is, hogy minél gördülékenyebb legyen az adatáramlás, így adatbázis kezelő rendszerként a Microsoft MS-SQL rendszerét választották. Remek választásnak bizonyult, mivel minden informatikában jártasabb személy egyetért abbal, hogy a Microsoft kurva jó szoftvereket

A Neptun szerverei[szerkesztés]

Mivel a rendszer nagy megpróbáltatásnak van kitéve, ezért a megfelelő hardveres hátteret is meg kellett teremteni hozzá. A Szegedi Tudományegyetem például megvásárolta Barátok közt Hanna laptopját, amely mindent tud és még annál is többet. 64 magos a procija és támogatja a 64 mb-os SSD-t is. Minden program gyorsan fut rajta, és még ímélezni is tud! A gombot is felvarrja helyetted. Ilyen erős hardveres háttérrel a neptun nem képes összeomlani.