Nabu-sur-cravate

Az Unciklopédiából

A Wikipédia szerint[szerkesztés]

Ez a szócikk a babiloni nyakkendőgyáros Nabu-sur-cravate-ról szól.

Élete[szerkesztés]

Krisztus előtt 200 körül született a mai Kína területén egy mezopotámiai apa és egy arámi anya tizedik gyermekeként. Izlandi sagák beszámolói alapján (melyet Heimdall Rotchildsson reykjavíki antropológus talált meg a mai főváros egyik kertvárosában) már fiatalon érdeklődött a Chin korabeli nyakkendők (selyemből készült kendő) iránt.

Az abzorbáció[szerkesztés]

Izlandi kutatók szerint Nabu-sur-cravate volt az első ipari kém, aki a selyemkészítés titkát el akarta vinni Mezopotámiába, ahonnan gyökerei származtak. Azonban kínai büntetőperek feljegyzései szerint.

Az abzorbáció olyan ipari kémkémkedés, mellyel egy, a másik országban nem létező iparcikket egy másik ország akció keretein belül eltuilajdonít.

Halála[szerkesztés]

Özvegyként halt meg; férje (III.) tífuszban halt meg.

Az Unciigazság, és ami odaát van[szerkesztés]

Eredete[szerkesztés]

Naboo-sur-cravate sumér és szíriai gyökerekkel rendelkezett. Anyja szerint teljesen szeplőtlenül fogant meg, de az erős mezopotámiai nap viszonylag korán[1] szeplőssé tette.

Nevének eredete a messzi múltba vész[2], annyi mindenesetre bizonyos, hogy anyja vagy látta a Star Wars első részét, vagy nem igazán törődött a névválasztással.[3]

Élete[szerkesztés]

Nabuci gyerekkoráról kevés emlékünk maradt fenn.[4] Az valószínű, hogy túlélte a gyerekkorát, mivel nem találták meg gyerekkori koponyáját, és egyébként sem ismernénk akkor a felnőtt Nabukkót.

Egyetemi évei alatt kezdett érdeklődni selyem hernyókészítés rejtelmei iránt, bár ez kezdetben nagy nehézségekbe ütközött, mivel akkoriban még nem ismerték a selyemhernyót Mezopotámiában. [5]

Utazásai, avagy a selyem története[szerkesztés]

Egy helyi utazási iroda[6] hívta fel figyelmét Kínára. Nabu kapva-kapott az alkalmon, meglógott a gyors- és képírás vizsgáról, és Kína felé indult. Útközben összeismerkedett Marco Polóval, egy oroszlánnal, egy madárijesztővel, és egy bádogemberrel, így elég hamar teherbe esett. Ikrei születése után újra Kína felé vette az irányt. Néhány újabb útitárssal[7] később szerencsésen megérkezett Szalem-Alejkumba, az egységes Kína részeként létező Mongólia fővárosába. Selyemhernyót ugyan nem talált, de felejthetetlen tapasztalatokra tett szert a félig főtt birkaszem gyors elfogyasztásában. [8]

Nabu ezután megfordult az Egy Kína elve alapján kínai tartománynak tartott Japánban, Ausztráliában, Litvániában, és Kongóban is, de sehol nem talált selyemhernyót.[9]

A titokra akkor jött rá, amikor egy fura, forradásos képű pacákkal jött össze.[10] A Második Orici megszülése után élettársa megajándékozta egy selyem zsebkendővel. Naboo úgy érezte, végre nyomon van. Tüstént kifújta orrát, és ekkor vette észre, hogy a Made in China felirat szerepel zsebkendőjén. Tudva, hogy ez csak a hamisított termékeken szerepel, rájött, hogy a selyem nem származhat Kínából, ők csak lekoppintották egy ősi Ori licensz alapján.

Felfedezését a kínai hatóságok természetesen meglehetősen ferde szemmel nézték. Nabu tevékenységét az állami ipari kémkedési és koppintási monopólium megsértésének tekintették, és rögvest halálra ítélték. Néhány rejtélyes öngyulladási tűzeset után, amelyet Nabu élettársának számlájára írtak[11], Nabu megszökött a kínai népi börtönből, és Mezopotámia felé vette az irányt.

Néhány terhességgel később haza is ért, és megalapította a Babilonka Manufaktúrát, ahol még hosszú évekig világszínvonalon hamisították a hamisított kínai keszkenőket. Egyik fia ellopta Törökországból a selyemzsinór gyártásának titkát, így a cég bővíthette termékkínálatát.[12] A selyemzsinór divatjának leáldozása után végül a nyakkendőgyártásban élték ki perverz hajlamaikat.

Láb.gif Ez a jegyzet: lábjegyzet! Nem szól senkinek, még annak se, akit érdekel. Szinte apróbetűs. Egyáltalán nem kell elolvasni.
 1. Úgy fél kilenc táján.
 2. Heirdahl Rőtchildsson archeológus ugyan talált egy sokat ígérő ingatag kőoszlopot képékírással, de egy óvatlan mozdulat következtében az oszlop rádőlt a tapasztalatlan fiatal kutatóra; így mind az oszlop, mind az archeológus totálisan megsemmisült.
 3. Sur cravate? Nabumm, akkor ez lesz a neve, és kész!
 4. Az igazat megvallja az egész évezredről igen kevés emlékünk maradt fenn, leszámítva az ókori atomháborút követő üveggé olvadt homokfelületeket.
 5. Ami azt illeti, Exopotámiában sem, de ez már egy másik történet.
 6. Vagyis a Gilgames III. Gyors Reagálású Gyarmatosítási Hadtest.
 7. Azaz terhességgel…
 8. Valamint diszkrét visszaöklendezésében.
 9. Csak az Egy Kína elv elterjesztésén munkálkodó Kínai Népköztársaság katonáit.
 10. Áldott legyen az Ori!
 11. Áldott legyen az Ori!
 12. Ma úgy mondanánk: termékspalettáját.