Nép

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

„S a Nép, az istenadta Nép,
Ha oly boldog-e rajt’
Mint a barom, s mint a karom,
Amikor megvakarom? ”

~ Ferdítés

Meghatározás[szerkesztés]

A Nép többnyire: több, mint egy személy, személynek vélt tárgy, vagy tárgyi képességekkel bíró személyek összességének halmaza, ami terjedhet két hajléktalannyi mérettől, egész tévészékházakat ledöntő adoniszi férfiak elsöprően hömpölygő sokaságáig is akár. Tehát a Népet, általában több nemzett alkotja.

Az utóbbi jelenség következtében alakult ki az a sztereotípia róla, hogy „Végső soron mindig a Nép dönt”.

Népuralom[szerkesztés]

A Népuralomnak, (mint általános lefolyása a jelenségnek) három nagy szakasza van:

  • Népunalom, amikor a nép úgy unatkozik jó, vagy éppen rossz sorsában, hogy ez minden nemzettjére kiterjedően felpiszkálja általános mentális-egészségi, erőnléti, és felfegyverzettségi szintjét. Ezen tüneteket jelzik többnyire azok az ideiglenes nyelvi fordulatok is, amelyek ilyenkor ellepik a Nép egyébként használt dialektusait, mint például: ...moonjonle!
  • Mosolyszünet, amikor a Nép olyan cselekedetekre szánja magát érdekeinek feszített hangulatú képviseletében, amik közben nincsen kedve mosolyogni. Ilyenkor a Nép vélt, vagy valós ellenségei sem mosolyognak.
  • Népuralom ez az a stádium, amikor mindenki örül, a vért felmossák, és hidegre teszik a bűnösöket, meg az utcán szétszórt, de még használható szerveket. Az elnevezés onnan ered, hogy mikor Robesplayer[1] szerveket dobált a guillotine mellől az engedelmesen hányó tömegbe, (nagy hagyományait teremtve ezzel a keményrock-koncertezésnek), állítólag ez a párbeszéd zajlott le Haynau (Aki három évesen hóhértanoncként volt Párizsban) és közötte:
– Player bácsi! Öklend a nép!
– Amíg öklend a nép - uralom.

Népliget[szerkesztés]

A Népliget Budapest legnagyobb közparkja. A parkot az 1860-as években alakították ki. Azelőtt ott volt a vurstli, azon belül Vitéz László később a Jurta színház, ma meg a Planetáriumon kívül a nagy semmi, csak a fák, a szúnyogok, és dudva, muhar. De azért jó hely.

Egy olyan terület, ahol megpróbálták századunk legmeghatározóbb filmtrilógiája, a Mákriszk alapján az emberek fákon való termesztését. A projekt kudarcba fulladt, mert a túl vékony földréteggel befedett emberek nem estek a teherbe, a lejjebb elásottak pedig nem hajtottak ki.

Népszerű[szerkesztés]

Az a személy, aki megpróbál csődülni, felvonulni, elsöpörni, vagy agyontaposni másokat, de mivel nem lehet egyedül Nép, csak viselkedése népszerű. A népszerűsítéssel, ami tulajdonképpen valamilyen szaporítást jelent, fel lehet fejlődni Néppé, habár ez időigényes feladat.

Népség, katonaság[szerkesztés]


  1. Olyan francia emberek egyike, akik mindenkit, majd egymást is kivégezték.