Négy Sarok

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

„Sarok rá!”

~ Fogatlan Jimmy

Az alábbi szöveg önmagában muris. Ezért minden belehülyéskedés nélkül szószerint átvettük.


Négy kilométerrel odébb van a Négy Sarok.
Fourcorners-us.jpg

Az odalátogató turisták mintegy négy kilométerrel vétik el a célt, akik a „Négy Sarok” nevű helynél akarják a lábukat betenni egy időpontban az Amerikai Egyesült Államok összesen négy szövetségi államába.

A híres-neves „Négy Sarok” (eredeti, angol nevén: the Four Corners) az egyedüli hely az Amerikai Egyesült Államok területén, ahol négy szövetségi állam kijelölt hivatalos határa találkozik egyetlen pontban. Ezek a szövetségi államok Arizona, Utah, Colorado és Új-Mexikó. Az egyedülálló hely természetesen egyaránt híres turistalátványosság is, ugyanis az emberek nagyon szeretik magukat fényképeztetni, amint lábukkal, illetve kezükkel támaszkodva egyszerre négy államban benne vannak.

A Desert News tudósításai szerint azonban ez az állítás hamis: a legújabb geodéziai kutatások és mérések során kimutatták, az államok találkozási helye az eddig gondoltnál négy kilométerre, nyugatra helyezkedik el. A „Négy Sarok” elhelyezkedését legutoljára, pontosan 1868-ban mérték, fel, amikor éppen Colorado szövetségi állam déli határát jelölték ki. A kutatások alapján kiderült: az amerikai kormány akkori mérése nem volt pontos. A négy állam összefutási helye a 160-as autóút Colorado-ban található szakaszától keletre, a San Juan nevű folyó Új-Mexikóban való csatlakozásától északkeletre található.

Forrás: http://hu.wikinews.org/wiki/M%C3%A1shol_van_a_N%C3%A9gy_Sarok


Symbol opinion vote.png Megjegyzés: (az abszurd: rovatból):

A cipőnek négy sarka van, és mégis botlik.