Miskolc műemlékei

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Hoppá! ez a lap úgy jött létre, hogy a kereső (az a luk, ahová rendes esetben beírják a keresendő szócikk címét. Elvetemült wikipédisták azonban nem folyamodnak ehhez, ők szépen beírják a http mögé a százalékjeles, egyenlőségjeles szócikkcímet.) rámutatott erre, pedig nem is volt ott. Hogy ne fáradjon hiába, megszületett ez az oldal.

Hogy Miskolcon minden mű, az már korábban is köztudott volt. Példának okáért a miskolci ősember is mű, amit csak a múlt század végén hamisítottak oda, hogy egyesek később ezzel hencegjenek. De azért emléknek ez is emlék. Ha homályos is.

A többi műemléket valami hivatalnak kellene nyilvántartania, de a miskolciak körében, ahol a nyilvántartás azt jelenti, hogy különböző hosszúságú nyílvesszőkön minden augusztus tizedikén kilovagolnak az Avasra meg vissza harsány hujujuj-kiáltások közepette, mint ezt számos zoológus megerősítette, ez nyilvánvalóan lehetetlen.

Az Avason különben van egy templom, amit úgy hamisítottak oda, mint az ősembert, csak ezt templomból csinálták. A környékén nem érdemes sem vajat, sem zsírt, sem diót tárolni. Ezért ilyen alapanyagok nincsenek is a kocsonyában. Abba kizárólag békát tesznek, meg amíg még a béka tud benne úszni, legyeket is, hogy ne legyen egyedül (kivételes, de csak egészen kivételes esetekben macska helyettesíti a békát, de erre remélhetőleg nem kerül sor. A miskolciak szeretik a cicákat. Élve.).

Amikor valaki Miskolcra akar jönni, hogy mégis megnézze a fent nevezett műemlékeket, a miskolciak rendszerint megpróbálják minél távolabb tartani az illetőt. Először is egy randa nagy pályaudvart építettek, betonból, hogy a város bejárata úgy nézzen ki, mint Csernobil Istár-kapuja. De ha valaki bemerészkedik, akkor esélye lesz arra, hogy meglássa a diősgyőri várat. Diósgyőr nem Miskolcon van, hanem Diósgyőrben, csak a vár azt mondta, hogy legyen már valami látnivalójuk a miskolciaknak is, ezért hagyta, hogy körbenőjék. A vár nem sokkal ezután felrobbantotta magát. Ma csontvázai között rendeznek nagyszabású vigalmakat, amikre nemmiskolciak is elmennek. A vár szelleme átköltözött Sárospatakra, és ott huhog teliholdas éjszakákon.

Ha valaki kedvet kapott a városnézéshez, jöjjön el! Szívesen várnak mindenkit. A békahús nem elég a kocsonyába.