Megye

Az Unciklopédiából

A megye a helyváltoztatás igényére való felszólítást eszközlő, vagy éppen a mozgásra való képességet firtató, magyar közigazgatási rendszer.

Nyelvtanilag[szerkesztés]

A megye a megy-e szókapocs középkori változata. (Asszociálják még egyesek Ilonka tulajdonaként, miszerint Ilonka megye mindig magtalan, és a fun (fán) nem rohad. Ennek megértése megy-e?)

Adott pillanatban[szerkesztés]

Ööö. Hát minden bizonnyal most éppen nemmegy (Lsd.: nem megy), de lehet rá esély, hogy mégis. Hiszen sok megye nem állt 1000 előtt. (Nem is állt, mert ment. 1984 előtt biztosan ment, mert mindegyikben nagyon sok volt a járás.)

Hungarikum[szerkesztés]

A régijó megye übereli a régiót, mondták volt eleink, a régi jósok, így nem is lett régió sok. (Konkrétan egy se. A megye se lett a jegyese.)

Az örök kérdés[szerkesztés]

Például: „Pest megye”, láthatjuk táblákon. (De mindig ugyanott marad.)

A válasz[szerkesztés]

BKV-sztrájk idején talán nem, de a Volántársaságok és MÁV jóvoltából talán igen. Akárhogyan is, de akkor is megye megy-e? Vagy épp most nem. (Vagy visszafelé igen. Igaz, reverzben meg egyem, hogy egyem meg a szívedet!)

Újdonfelmerülés[szerkesztés]

Vármegye. De most akkor vár vagy megy? Egyszerre nem csinálhatja a kettőt. (Vagy a vármegye már akkora überállesz, hogy neki mégis megy-e?)