Macsó

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Kopasz macsó
Kövér macsó

A macsó egy viszonylag gyakori mediterrán eredetű faj, sokféle – alteregóknak is nevezett – alfajjal, amiket csak Chuck Norris tudna megszámolni, de egyedei sajnos nem besorolhatóak.

Néha fejlettebbek, mint a növények, de sosem érik el makákó szintjét. Megismerhetőek élethelyükön végzett különleges szokásaikról. Emberekre vonatkoztatva ezeket elmebajos tüneteknek hívják, de a macsóknál az elme fogalma nem értelemezhető.

Nőstény egyede a plázacica. Általában ő tölti be a vezető szerepet (bizonyos kolóniákban csak nadrágviselőnek említik).

Élőhely[szerkesztés]

Fő szócikk: A plázacica élőhelye

A társas mácsónál nincs értelme legkedveltebb élőhelyről beszélni, hiszen az esetek 99%-ában plázacicája dönti el, hogy hol legyenek. Annyi mindenesetre tény, hogy Magyarország megfelelőnek bizonyul mind a hím, mind a nőstény egyedek számára. Főleg, hogy errefelé nagymértékben elkezdtek szaporodni a plázacicák által istenített helyek, a soppingcenterek. A HÉM-ek (helyi érdekű macsók) mindenhol megtalálhatóak, de leggyakrabban kocsmák és egyéb pialelőhelyeken szaporodnak. A nagymacsók a TV-ben szerepelnek jó pénzért, de nem tudja a faj nagyra értékelni a pénzt, így hamar elköltik hülyeségekre.

Táplálkozás[szerkesztés]

Fő szócikk: A plázacica táplálkozása

Mixotróf élőlények. Keverik a piát a műanyaggal, így ezek a tápláléknak nem nevezhető dolgok jönnek létre: hamburger sörrel, tequila babfőzelékkel, satöbbi satöbbivel.

Ételbevitel[szerkesztés]

  • Spenót, mer' Popej azt mondta
  • Csipsz
  • Mekikaja vagy bigwáppör
  • Piddza

Folyadékbevitel[szerkesztés]

  • Redbull(áta)
  • Koka(in)kóla, Pepszi, Svejk Svepsz és így tovább.

Életmód[szerkesztés]

Agyuk hasonló az emberéhez, de kevesebb IQ-val rendelkeznek. Génjeik az ivásra és a dallamtalan, pattogó, felgyorsult EKG-hangra emlékeztető, általuk techno zenének nevezett ritmikus digitális zaj hallgatására programozódtak át. Öltözködésük a márkás ruhák felvételére és összehányására szorítkozik.

A Mácsó lételeme a bádibilding. Ha nem tud hetente legalább nyolcszor bádibildingezni, akkor aztán hű lesz meg ha. És az rossz dolog. Ilyenkor általában elkíséri plázacicáját egy pártiba, amitől viszont a plázacica zavarba jöhet, hiszen ahhoz képest, hogy amúgy más esetben a homo sapiensek (persze nem kizárólag, de általában) hím egyedeit próbálja becserkészni, ilyenkor megpróbálja türtőztetni magát az ilyesfajta viselkedéstől. Érdekes megfigyelni, hogy hogyan oldja meg a mácsó a plázacica efféle régi ismerőseivel való találkozásának a problémáját. A mácsóknak, nőstényeikkel ellentétben, általában nincsenek együttélési egységei, azt a keveset, amik előfordulnak, badikörleteknek nevezik, amelyeknek a tagjai mindig baditermekben gyülekeznek.

Megkülönböztető jegyeik[szerkesztés]

Egy általuk tuning autónak nevezett, Lada típusú, borzalmas hangú (lyukas kipufogó), motorolajat is fogyasztó (ennélfogva iszonyatosan büdös), döglődő járgánnyal furikáznak, vagy napon, 38 fokban túráztatják. Autóhifijük egy berhelt valami, ami a szokásosnál erősebb, de többet fogyaszt (aksimerítő) és egyre többször okoz elektromos zárlatokat, kisüléseket, robbanásokat...
A parti a lételemük, de a baktériumi fejlettségű ökörködések sem állnak távol tőlük. Ezeket mobiltelefonnal vagy kamerával veszik fel, és büszkén mutogatják fajtársaik között.

Lásd még[szerkesztés]