MB1

Az Unciklopédiából

Az MB1 Magyarország futball-ligájának, a Mennyei Bajnokság 1. osztályának a rövidítése, melynek eredete a Trollfoci oldalra tehető.

A népszerű bajnokságban, melyet mi, magyarok magunkénak tudhatunk, számtalan hazai és nem hazai sztár futballozik. Többek között olyan híres nevek fordulnak meg itthoni berkekben, mint Böde Dani, aki ha jönni akar, jön is, Targoncás Culi, akit hivatalos nevén Adamo Coulibaly-nak jegyeznek, továbbá Torghelle "Air Sanyi" Sándor, alias Xanyi, aki többszörös aranylabdás, és a Videoton huncut virtuóza. A góllövésben kevésbé jártas Rudolf Gergely (Diósgyőri VTK) és Pölöskey Péter (Debreceni VSC) is kellő alaphangot ad a Mennyei Bajnokság hangulatához.

Az oldal méltán híres arról, hogy kis focistákból nagy nevet csináljon. Erre jó példa Ujvári József (Patak SC), akinek híres ollózós gólja mára bejárta az egész országot - az illető gólszerző azóta interjút adott a fentebb említett közösségi oldalnak, valamint az RTL Klub is megkereste már egy interjúra.

Az oldal és az MB1 éles ellentétben áll a külföldi "futball" képviselőivel, azaz a "biszem-baszom" (angolul: ficken-fucken) ligák képviselőivel szemben. Gyakran hangzik el a két bajnokság közti különbség, melyből természetesen mindig kiderül, hogy a magyar bajnokságnál nincs erősebb.

A megmondóemberek - az MB1 és Trollfoci fekete fellegei. Definíció: Azok az emberfajták, amelyek kardoskodnak a konzervatív elvek mellett, és tévesen az M betűt N-nek titulálják, néha felettébb agresszív stílusban. Ennek eredménye rendszerint az agyi szintjük szobahőmérsékletre degradálása, valamint megannyi MB1-ultra ellenszenvének kivívása. A közösség azóta is küzd kitartóan ezen betegség ellen, ám az ellenszert még nem találták meg, pedig köztudott tény, hogy az NB a magyar futballélet egy gyöngyszemének mondása után keletkezett rövidítés: NB (NH, kulturáltabb berkekben), azaz Nekiállunk B*zizni (Nekiállunk Homárpajtiskodni).

Szerk. megj.:

Antistub.png Habozás és változtatás nélkül lenyúlva a Wikipédiából. (Nem számítva az elütéseket, egyes helyesírási hibákat, megmégamiaszemünketbáncsa...)