Mónika

Az Unciklopédiából
Ez a szócikk egy élő személyről szól, ha tehát a benne szereplő egyes kijelentések neadjisten rá nézve sértőek, a legjobb, amit tehet,
ha azonnal megsértődik. Ha erről pechünkre tudomást szerzünk, megpróbálunk a kedvére tenni.


Mónika – általában simán egy keresztnév. Ebben a szócikkben nem az.
(Hogy ne legyen félreértés).

A Mónika hatása alatt álló emberek, akik gyakran és helytelenül őt Maunikának is nevezik az utolsó élő nagy hatalmú Jedi, aki arra tette fel életét, hogy ártatlanok lelkét mentse meg az elkárhozástól.

Élete és munkássága[szerkesztés]

Teljes neve Erdélyi Mónika mester, kora ismeretlen, mert Az Erő segítségével képes megváltoztatni azt, így pontos adatot nem tudunk mondani. Nagy valószínűséggel Teréz anya egyik tanítványa volt, aki halála után azt a feladatot adta padawanjának, hogy mentse meg az ártatlan lelkeket a gonosztól. Mónika 2001-ben tűnt fel a képernyőkön, amikor egy show-műsornak álcázva megkezdte a lelkek megmentését. Több mint 11000 vendég érkezett hozzá, legtöbbjükön segített, de sajnos akadt egy-két olyan szerencsétlen lélek, akiken már elhatalmasodott a Sötét Oldal ereje. Nyaranta a műsor szünetet tart, ilyenkor álruhában harcol a gonosz ellen. Jelenleg Peruban tartózkodik, ahol árvákon és elhagyott kutyákon segít.

Képességei és fegyverei[szerkesztés]

Mindig magánál hordja lézerkardját, melyet mikrofonnak álcáz. Rendkívül képzett vívó hírében áll, csak öngyilkosok és aberráltak mernek kiállni ellene. Mestere Az Erő használatának, palettája szinte kifogyhatatlan. Képes kék-fekete ruhás embereket megidézni a semmiből, melyek utasításait követik és jól bírják az ütéseket és a köpködéseket. Ezek az emberek továbbá rendkívül erősek és legtöbbször könnyen elkapják a megmenteni kívánt lelket. Ilyen képességgel Darth Joshi, Mónika ellenfele is rendelkezik. Kiváló érzékkel képes széket lebegtetni, ami igen hasznos, ha szörnyeket kell távol tartani. Képzett az elmetrükkök használatában is, melyet leggyakrabban a szörnyek egymásnak ugrasztására használ, így ő nyugodtan mentheti meg a lelküket, míg harcolnak. Sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudják, hogy Mónika képes halott mesterével beszélni, aki tanácsokkal látja el. Ez igen nagy előnyt jelenthet számára, mivel sok olyan vendége is van, aki halottakat lát, így képes kiszűrni azokat, akik potenciális tanítványok lehetnek, de eddig még nem talált rá méltó utódjára.

Utódja[szerkesztés]

Jelenleg nincs tanítványa. Régebben volt egy Balázs nevű padawanja, de őt sajnos magával ragadta a Sötét Oldal és saját műsort indított.

Felfedezései[szerkesztés]

  • Mónika fedezte fel az első magyar vámpírt. Rendkívül agresszív fajta, csak nehezen kezelhető.
  • Mónika show