Leah Dizon

Az Unciklopédiából
Ez a szöveg eredeti, vagy torzított formában a Wikipédiából származó szöveg. Na és, akkor mi van?

Leah Dizon modell, énekesnő és médiaszereplő Japánban. A kis Leah 1986. szeptember 24-én látta meg a napvilágot a nevadai Las Vegasban, ezt a napot a világ 37 országában nemzeti ünneppé nyilvánították. A klinika, ahol megszületett máig népszerű zarándokhely rajongói körében. Leah filippínó, kínai és francia felmenőkkel bír. 2006-ban úgy döntött, hogy Japánba utazik és zenei karrierbe kezd. A város lakói az utcára vonulva siratták távozását, ezzel az eseménnyel hozható összefüggésbe a hírhedt Las Vegas-i kaszinófosztogatás.

Leah Dizon 1232.jpg

A japán karrier[szerkesztés]

Míg Las Vegasban élt, addig csak a helybéliek tekintettek rá istennőként, az igazi áttörtést Japánban érte el. Ekkor vált nemzetközileg ismertté. Felmérések szerint, csak a nőgyűlölők, a látáskárosultak és a homoszexuálisok körében nem arat osztatlan sikert munkássága. Az énekléssel párhuzamosan fotómodellkedett is. A 2007. február 14-én debütáló Softly című dalával egy időben jelent meg fotósorozata, mely országszerte merevedési hullámot váltott ki (innen ered a mondás: "Megmeredt, mint japán csóka a fotószettől."). Ennek hatására megbénultak a közintézmények Japánban, leálltak a vonatok, és a tőzsde is bezárt. A kialakult állapot eszkalálódását megelőzendő, másnap Fukuda Jaszuo miniszterelnök Akihito császárral karöltve válságstáb felállítását kezdeményezte, és berendelték Leah-t is meghallgatásra. Ez, mint később kiderült, megkérdőjelezhető döntés volt, mivel a művésznő megjelenése a válságstáb munkáját is megbénította, hasonlóan az országon végigsöprő hullámhoz.

Nagy nehezen a kis japán emberek hozzászoktak Leah látványához és hétvégére helyreállt a rend, egészen a következő fotósorozat megjelenéséig. Eme fotók, melyeken Leah hiányos öltözetben látható, hasonló jelenséget váltottak ki szerte a világon, ahol csak feltűntek.

Eredmények, elismerések, díjak[szerkesztés]

2007. márciusában a jubileumi 25. Pinológiai Zsinat alsófertályi és felsőtesti kvalitásait elismerendő, a kitűnő minőségű asszonypajtás díjjal jutalmazta Leah-t. Még ez év júliusában a déloszétia autonóm státuszáért folyó tárgyalások 2. napján a függetlenedni kívánó oroszbarát és grúz küldöttség tagjai között verekedés tört ki, aminek egy ENSZ]megfigyelő fékezett meg egy kép felmutatásával Leah 2. Hello! Leah című fotósorozatából. 2007. szeptember 12-én jelent meg első zenei albuma, ami a Destiny Line címet kapta, ennek örömére egy napra világszerte felhagytak a harcokkal, még a zsidók is felfüggesztették palesztin civilek módszeres lemészárlását, Magyarországon pedig kulcsra zárt dolgozószobájában Gyurcsány Ferenc megírta lemondólevelét, de a kabinetfőnöke a Köztársasági Őrezred és az In-Kal segítségével betörte az ajtót és lekapcsolta a CD-lejátszót, amiben az ominózus lemez szólt, majd kitépték a miniszterelnök kezéből az irományt. Pár hónapra rá, a kabinetfőnök, Gál J. Zoltán utólag kudarcként tekintett vissza erre az eseményre és beadta lemondását, azóta egy zempléni barlangban él remeteként. Leah legújabb, 4. fotósorozata Love Paradox címmel 2008. március 26-án jelent meg. A világméretű merevedési hullám mellett, Ausztráliában még aznap rendkívüli gyűlést hívtak össze, melynek témája az volt, hogy hogyan szerezhetnék meg a művésznőt országuk számára, és megkezdték az új címer tervezését, amin az emut és kengurut Leah váltaná.

Az Apache FOP fejlesztőit pedig olyan mértékben sokkolta az új sorozat, hogy kénytelenek voltak kiadni fejlesztésüket béta állapotban. A képek klímaváltozásra kifejtett hatását jelenleg is vizsgálja egy nemzetközi kutatócsoport. Hivatalosan meg nem erősített információk szerint a 2008. májusi forint] erősödés is a Leah-hatásnak tudható be.

Leah az irodalomban[szerkesztés]

2008. június 20.-ának estéjén Leah bekerült az irodalom hal(l)hatatlanjainak múzsái közé is. Szívérkoszorús házi költőnket, Ewill B. Killedbitsch-t a következő örökbecsű epigramm megköltésére ösztönözte:


Leah Dizon képeinek nézegetése közben
Cicifixem hova lett?
Engem bámul most a net?
Ajvé, micsoda egy nő!
Fogom keblem - még megnő.

Értelme nem sok van, de az épp elég is.

Külső hivatkozások[szerkesztés]