Lövőpetri

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

„Lövésem sincs.”

~ Nedudki

Lövőpetri egy szuverén városállam a Föld felszínén, Kleinwardeintől 9 km, Ugorjnanamenjtól 11 km, a Pitcairn-szigettől pedig 16466 km távolságra. Egyes tartományai átnyúlnak a negyedik dimenzióba illetve a semmibe.

Nevének eredete[szerkesztés]

A név első tagja, a lövő, a villámszemű vadászokra utal, akik azonnal lőnek minden mozgó tárgyra, amit csak meglátnak. Néhány helyi lakos aggodalmát fejezte ki ennek a népszokásnak a turistákra gyakorolt káros hatása miatt. Petíciójukra Álmos vezér elindította a vadászok kitelepítési programját a mezsgyékre, ahol a besenyők, a trákok és Chuck Norris ellen kellett védeniük a születő Magyarországot. Tekintettel a lakosság génállományában rejlő jövendőbeli vadásznemzedékekre [1], a vezér a településről szóló dokumentumokat, sőt, magát a település létét is 350 évre titkosította, nehogy tudomást szerezzen az ellen e rendkívüli biológiai fegyverről. A nagy ügyintézés után Álmos vezér alaposan kimerült és elaludt, ezért az alapprobléma, a turizmus kérdése megoldatlan maradt Lövőpetriről negyedfél évszázadig a környező településeken sem tudtak semmit.

Természeti viszonyok[szerkesztés]

Földrajzi tényezők[szerkesztés]

A város egy igen kedvező adottságokkal bíró, a ciánszőke folyó által körülölelt dombvidék szívében fekszik, a Lápköz és a Bergengóc-síkság között, a dohányleveles, pirosalmás Nyírség napos oldalán. A táj annak köszönheti mai formáját, hogy Lövőpetri partjait egykor három tenger mosta, név szerint a Vesztel-, a Voda- és a Pannon-tengerek. Az őslakók azonban védelmi szempontokat figyelembe véve [2], tudatosan nem a csúcsokra, hanem a völgyekbe építkeztek, az előbbieken pedig sí- és szánkóparadicsomot létesítettek, észben tartva a jövendőbeli turizmust is. Az újabb kutatások igen erős mágneses és gravitációs mezőt mutattak ki a település legmélyebb pontja, a Gödrök területén, amely egyrészt magyarázatot ad a helyiek földhözragadtságára, másrészt alátámasztja az elméletet, miszerint a Világegyetem a Petri-Pitcairn tengely körül forog.

Éghajlat[szerkesztés]

Az ég Lövőpetri felett hajlik a legszebb ívben.

Halóvilág [3][szerkesztés]Láb.gif Ez a jegyzet: lábjegyzet! Nem szól senkinek, még annak se, akit érdekel. Szinte apróbetűs. Egyáltalán nem kell elolvasni.

  1. A villámszem recesszíven öröklődő tulajdonság, ráadásul ez egy belterjes közösség volt.
  2. "Nem rejthető el a hegyen épült város." Mt 5:14
  3. Lövőpetriben mindezidáig nem találtak halhatatlan dolgokat. Valószínüleg a villámszemű vadászok miatt.