Légycsapó

Az Unciklopédiából
Egyszer használatos kínai légycsapó. A légy volt az erősebb.

Légycsapó (vagy lénycsapó) az a ketyere, amivel a legyeket pusztíthatjuk a karunk meghosszabbításaként. A legyek ismérve, hogy végig idegesít, ahogy a fejed körül repked, de mikor felállsz a légycsapóért már sehol sincs. A lecsapott legyek nemét onnan állapíthatjuk meg, hogy a fiú legyek a sörös dobozon, míg a lány legyek a telefonon legyeskedtek.

Általában akármicsoda megteszi légycsapónak, mint például a hírek olvasására alkalmas eszközök, vagyis az ipad, a tablet és a laptop. Régen az emberek olyan eszközöket is használtak légyirtás gyanánt, mint az újságpapír. Az újságpapír által való légyirtás művészete és hagyománya kiveszőben van, mert a mai fiatalok életük során soha nem találkoznak újságpapírral.

Vannak olyan kínai és japán szerzetesek, amelyek képesek a kezükkel is legyet fogni vagy lecsapni a legyeket. A legenda szerint Hszi Ping-tiao kínai kungfumester egyetlen mozdulattal akár három legyet is képes volt lecsapni vagy megsemmisíteni. Az amerikaiak meg egyszerűen légyirtóspray-t használnak.


Légycsapó, nagypapa verzió