Kutyagumi-fényképészet

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A kutyagumi-fényképészet a fotózás egy irányzata, melynek tárgya a kutyaürülék, tudományos kifejezéssel fecalia caniculus.

Mintakihalkanbele.JPG

A kutyagumi-fényképészet űzhető az alábbi célokból:

  1. extra művészi és esztétikai élmény nyújtása
  2. gyűjtőszenvedély kielégítése
  3. polgárpukkasztás
  4. feltételezhető tudományos avagy állatorvosi célok
  5. időtöltés, unaloműzés

A kutyagumi(-fényképészet), eszmei megközelítésben[szerkesztés]

A kutyagumi-fényképészet története a nemzetközi hírű profifotós, Ewill B. Killedbitsch úttörő és formabontóan formarekonstruáló, művészi élményt nyújtó fekáliafényképeivel indult világhódító útjára. Mint kiállítása megnyitóján fogalmazott, „Ezen tárgyak mindegyike egyedi és megismételhetetlen. Ugyanakkor van bennük valami végzetesen sorsszerű. A kutyafekália - végtermék. Benne egyesül minden, ami megvetett és kidobandó, kidobásának aktusa pedig a halódó kapitalizmus metaforája. Mert amit a társadalom nem képes magába fogadni, azt kiveti magából. Így veti ki magából a "gazdaságilag életképtelennek" bizonyuló hajléktalanokat, a gettókba zsúfolt feketéket is. A kutyagumi ezért lehet a rasszizmus elleni közdelem főszimbóluma, és ezért nemesül ez a megvetett tárgy oly emberfelettivé."

Nemzetközi szakértők szerint a kutyagumit jelenleg a társadalmi előítélet rácsai övezik. (as internationally received authorities say, bars of depressive social prejudiciations towering in front of dog dirt )

Killedbitsch nyomdokaiba lépett Robin Fuschera aktivista filozófus is. Saját bevallása szerint aktivizmusa kezdetben arra korlátozódott, hogy a kutyagumit szétkenje a városfalakon. De amint Killedbitsch korszakalkotó képeit meglátta, rögtön beleszeretett a kutyagumifotózásba, és ma már több mint 100 remekbe szabott saját képpel büszkélkedhet. Mint lapunknak mondta, "Igazságtalan, hogy a fekália színe fekete, és meggyőződésem szerint ennek oka abban rejlik, hogy a természet és az evolúció mélyen, immanensen rasszista. Mozgalmat indítottunk Killedbitsch úrral a fekália színének megváltoztatására. Tagjaink, a Kula-kula-klánosok metilénkék festék és fagyasztott hidrogén rendszeres fogyasztásával érik el, hogy ő és háziállataik fekáliája ne sötét, hanem kék vagy világosszürke színű legyen, megszüntetve ezáltal a bármilyen emberi rasszra való rasszita utalást". Lapunknak arra a kérdésére, hogy mit szól a Kékmoszatok Jogaiért Akciócsoport és az Ibolyagyalázás Elleni Védelmi Front kék szín elleni tiltakozásához, kilátásba helyezte, hogy a kék szín helyett megpróbálják elérni azt, hogy teljesen átlátszóvá tegyék a kérdéses anyagot, s ha ez nem sikerül, megpróbálják elérni a fekáliaképzés és -ürítés teljes tilalmának Alkotmányba foglalását.

Mint Más Tótawé Gáspár magyar filozófus, akit az ügyben megkérdeztünk, megjegyezte, "rokonszenvezem ezekkel a célokkal. A kutyagumi megvetett, utált, lenézett közegből diadalmas eszmévé, szimbolikus életcéllá változott. Multikulturális társadalmunk nem engedheti meg, hogy belőle a senkit nem bántó fekáliát kiszorítsák. Hogy szaga van? Ugyan, ez csak a huszadik századi rasszista, csökevényes gondolkodás előítélete. Tagadom az effajta értékabszolutizmust. A szag attól függ, honnan nézzük. Ami az egyiknek jó, a másiknak rossz, nyitott társadalmunk toleráns megközelítése el kell hogy utasítsa és a legsúlyosabb büntetőjogi eszközökkel kell hogy karanténba zárja az effajta előítéletes fanyalgást terjesztőket. Én belelövetnék azoknak az utcaseprő munkásoknak a tömegébe, akik a halódó kapitalizmus utasítására "eltakarítják" (micsoda szörnyű, rossz emlékeket idéző szó!!!) ezt a fontos szimbólumot az utcáinkról. "

Szabadidős tevékenység[szerkesztés]

A Killedbitsch és Fuschera által beindított kutyagumi-fényképészeti mozgalom mint szabadidős tevékenység is világhódító útjára indult. Internetes portálok alakultak, ahol a legszebbnek ítélt felvételek - "A Legmelegebb Színek"; "Egyedi csúcsformák" és "Közönség-különdíj" kategóriákban - közzétehetők, megszavazhatóak. A mozgalom elleni támadások főleg a sötét (akarjuk mondani, bármilyen-más-színre-csakis-véletlenül-vagy-immanens-rasszizmusból-hasonlító-színű), kapitalista és előítéletes Köztisztasági Vállalathoz köthetőek, aki valmiféle idejétmúlt tisztaságfogalom birtokában akar "tiszta, fekáliamnetes utcákat és tereket" (vö. John Emerald Bunchovich amerikai neonáci mozgalomvezető mondatával: "Tisztítsuk meg az országot a fajidegen elemektől", vagy hazánkban a kommunisták jelmondatát: "Tiszta udvar, rendes ház").

A kutyagumi komoly dolog – állítja Dr. Müge Vera tiszti állatorvos[szerkesztés]

A kutyagumi a tudósok számára is értékes információkat hordoz - nyilatkozott lapunknak az ügyben Dr. Müge Veronika. Például, ha a mérete nagy, akkor levonható az a következtetés, hogy az állat vagy nagyon kicsi, de méretéhez képest gigantikus mennyiségűt táplálkozott, vagy az állat óriási méretű, étrendje viszont normális. Hogy melyik eset áll fent, arra abból lehet következtetni, hogy az állatot vizuális vizsgálatnak vetjük alá, azaz megnézzük. Egyéb információk is a levonhatóak a kérdéses objektumokból. Például, ha szétkenődött, akkor még híg állapotban tapostak rá. Ha szilárd és itt-ott található, akkor az állatot vagy megzavarták dologvégzés közben, vagy pedig nem zavarták meg, hanem az objektumot utólag rugdosta szét a járókelő-populáció. Hogy igazából melyik eset áll fent, arra szintén akkor tudnék válaszolni, ha láttam volna az esetet - mondja a nagy tudású doktornő.

megj.:[szerkesztés]

Kutyagumi: ebek szaporodását gátló új találmány. – netlelet

Ön sikeresen belépett. Kilépéshez nyomja meg a Kilépés-gombot.

Forrás[szerkesztés]