Komárom

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Komárom Európa 3. számú metropolisza (Mocsa és Ács city után), sokan úgy ismerik mint az Erődök Városa, ám a legtöbben csak Közlekedési Lámpák Városaként említik.

Komárom városa a távolból

Hivatalosan Magyarországhoz tartozik, valójában K(G)enya után az Univerzum második legerősebb csillagközi birodalma.

Komárom neve a komar szóból eredeztethető, amely civilizáltabb nyelveken szúnyogot jelent, utalva arra a fantasztikusan sok szúnyogra, amelyet a helyiek hagytak elszaporodni, abban a hiszemben, hogy turistacsalogató kérészekkel van dolguk.

Komárom 4 részből áll, az ötödiket az Első Világháború után Magyarország elvesztette pókeren a vukik javára. Komárom 4 része:

 • Komárom Downtown
 • Monostor Hills (avagy Komárom Kertváros, többek között Chuck Norrisnak is van itt egy villája)
 • Szőny & Molaj (erről később részletesebben)
 • Manhattan Island (Jelenleg tanulmányúton New Yorkban).

Története[szerkesztés]

Komáromot Kr. e. 4000-ben alapította a Intergalaktikus Sumér Expedíciós hadsereg, annak érdekében, hogy megvédjék hazájukat a klingonoktól, továbbá itt építettek fel 4 erődöt a csillagok állásának megfelelően. Sajnálatos módon néhány évvel később a Sumér Expedíciós hadsereget visszarendelték az Endor holdjára, és a függőleges medencéből kialakított Csillagkapu – amin keresztül vissza tudtak volna jönni – vetítését beszüntette a TV2, úgyhogy Komárom elhagyatottá vált.

Évekkel ezután a kelták telepedtek le itt, ugyanis az itt talált thermálfürdő jót tett a ritka betegségben szenvedő kék bőrű jóembereknek. A kelták úgy gondolták, hogy bizniszt csinálnak a thermálfürdőből, úgyhogy megnyitották a germán turisták számára a kempinget, a latin turisták számára pedig a Juno Hotelt. Az egyre inkább erősödő rómaiaknak viszont megfájdult a foguk a thermálfürdőre és úgy gondolták, hogy elveszik a turistasanyargató keltáktól a helyet, ám a kelták nem adták fel egykönnyen.

Így történt, hogy Kr. e. 35-ben a Juno Hotel melletti síkságon egy rendkívül véres csatában a rómaiak megverték a keltákat, és a germán turistákkal együtt elpaterolták onnan őket. A rómaiak a mai Szőny helyén (Komáromtól keletre) megalapították a Brigetio éttermet, hogy a barbárok figyelmét eltereljék a thermálfürdőről. A rómaiakat egészen addig ott ette a fene, amíg 476-ban gótok felhúzták a lábukra a rómaiak csizmáját. Komárom megint elhagyatott lett, a thermálfürdők kiapadtak.

Aztán beköszöntött az ősz és a lehullott levelekből Magyarországon (és Komáromban is) sok lett az avar, amit viszont a frank közszolgálati munkásoknak kellett eltakarítaniuk és birtokba venniük. Komáromot ezután Szvatopluk, a frank valóságshow és a pocsék becenevek versenyének első helyezettje nyerte meg Magyarországgal együtt. Szvatopluk jakuzzit akart csinálni a komáromi thermálfürdőből, de törekvéseit a 2. Intergalaktikus Sumér Expedíciós hadsereg (azaz a magyarok) hiúsították meg, amikoris a Fehér Ló, Arany fék, Arany nyereg vetélkedőn elnyerték Szvatopluktól az országot.

A magyarok uralma alatt[szerkesztés]

A magyarok 1000 körül a Duna északi partján megalapítoták Komárom 3. részét, ami időközben ötödikké minősült. Ezt szintén azért tették, hogy a turisták figyelmét eltereljék a Duna déli partján lévő thermálfürdőről. A legnagyobb titokban jártak ide fürödni a magyarok. Az egyik ilyen törzsvendég volt Julianus barát, a mongol nagykövet, aki emailban értesítette barátját, Dzsingisz kánt, a német származású mongol fejedelmet, hogy jöjjön el kipróbálni a fürdőt. Mivel akkor még nem voltak kiépített turistautak, így Dzsingisz kánnak magának kellett megszerveznie az utat Mongóliától egészen idáig. Útjuk során minden állam adót akart kivetni a lóháton érkező turistáknak, így a mongolok bedurvultak, felvették a tatár nevet és végigdúlták egész Ázsiát, majd Európát – Komáromig. A komáromiak szerencséjére a tatárok nem tudták a thermálfürdők pontos koordinátáit, így azt hitték, hogy a 3. városrészben lévő Öregem-váron belül van, amit még az 1. Intergalaktikus Sumér Expedíciós hadsereg épített.

Mivel a tatárok nem tudták bevenni a Öregem-várat, így bosszúból az ország népétől megvonták a GYED-et és a GYES-t, beköpték a germánoknak, hogy errefele thermál fürdők vannak, és a 4. városrészt, Manhattan Islandet levontatták a Dunán a Földközi-tengerre, ahol később az angolok „vették birtokba” és úsztatták el Amerikába. A tatárjárás, avagy az ázsiai turistaút megnyitása után az országot és Komáromot ellepték a német és kun turisták. A város történetéhez tartozik, hogy 1301-ben valójában itt halt ki az Árpád-ház, amikoris III. Andris belefulladt a thermálfürdőbe.

Ezek után nem igazán történt semmi érdekes, azon kívül, hogy 1499-ben újra felfedezték a Szőny mellett lévő Molajt, ami még az 1. Intergalaktikus Sumér Expedíciós hadsereg űrbázisa volt. Ezt az új felfedezést a csomó új technológiával (ami valójában nagyon régi) kihasználva kezdték el a komáromiak kialakítani az intergalaktikus birodalmukat, amit csak a 16. században zavartak meg egy picit a törökök. A munkálatok ezt az apró malőrt leszámítva simán haladtak, ugyanis minden idelátogatónak a figyelmét lekötötte a thermálfürdő és az időközben szórakoztatási modullá alakult monostori erőd. 1845-re a komáromiak kiépítették a Csillag-erődben a kilövőállomást és fellőtték az igazi első magyar űrhajóst, Jókai Mórt (Jókai utazásának jegyzetei kódolva megtalálhatók az Aranyember c. regényében), mindössze 3 év alatt a komáromiak megalapították első bolygó-méretű gyarmatvárosukat, Coruscantot. A végső elszakadást Magyarországtól az 1848-as forradalom és szabadságharc jelentette. A mindenkinek teljesen világos fegyverletétel után (amit a komáromiak nem tettek meg) Klapka György galaktikus császárrá kiáltotta ki magát és a menlevelek nevű új szuperfegyver segítségével legyőzte az osztrákokat.

Habár nemzetközileg senki sem tudta, Komárom valójában ekkorra már egy szabad állam volt, amely egy rendkívül erős klónhadsereggel is rendelkezett. Sajnos a csillagközi ügyek túl fontosak voltak ahhoz, hogy a város elismertesse jogait a Földön és hogy kiűzze a turistákat, akik idő közben ellepték a thermálfürdőt és a Monostori erődöt. Ezért is volt az, hogy az északi városrészt 1920-ban a vukik könnyen meg tudták szerezni. Ekkor Komárom visszarendelte a Földre a klónhadseregét, csakhogy a nagy távolság és az egyre drágább benzinpénz miatt még 130 év van hátra az érkezésükig. (A városrész lehasadása miatt Komárom lett az második hasadt személyiségű város a világon - Delhi és Új-Delhi mellett). Ez idő alatt a klingonok beszivárogtak a városba és megépítették bástyáikat, a TESCO-t és a SPAR-t, sőt állítólag a McDonald's alapköveit is letették már valahol. A letett alapkövek pontos helyét azon egyszerű oknál fogva nem ismerjük, mert amit nem szögezel oda, azt a komáromiak éjszaka ellopják. ( Ha oda van szegezve, előbb elmennek szögkihúzó kalapácsért).

Híres szülöttek[szerkesztés]

 • Komár László
 • Komár Erika
 • Komár Júlia

Nevezetességei[szerkesztés]

További nevezetességei[szerkesztés]

 • Jókai Mór Űrhajósképző Akadémia
 • 318-as Tudományos Akadémia
 • Rüdiger-beltenger
 • Dunapart
 • A csatornahálózatban eltévedt U-432.
 • Mango Jam szórakoztató központ és gyermekmegőrző
 • Bóbé vegyesbolt
 • Te+Én szabadidőpark
 • Flamingo magyar népművelő és testedzőközpont
 • Kalmár köz
 • Körforgó, a világegyetem középpontja

Komarikumok[szerkesztés]

 • Monostori busz


Obracający się świat.gif
Ez a szócikk abban segít, hogy idegen helyen járva könnyebben eltévedj, a helyiek kiraboljanak, ellopják a kocsidat, megfőzzék és/vagy megerőszakolják a kutyádat, aztán pedig lelőjenek egy sikátorban. Mint egy kutyát.
Obracający się świat.gif