Kőröshegyi völgyhíd

Az Unciklopédiából
Kőröshegyi völgyhíd

„Nincsenek elkésett viccek, csak későn ébredő olvasók vannak.”

~ Gutenberg Janó

A Kőröshegyi völgyhíd Gyurcsány Ferenc (alias Fooren Gurensan vagy Féréntz Ghiurtschanii) nemzeti példakép tiszteletére emelt viadukt, amely az imádat kifejezése mellett összekötötte az eddig a fejlődéstől elzárt völgyet a civilizált Magyar Köztársaságggal.

Történet[szerkesztés]

A Völgyhídépítő Zrt. előtt csak Széchenyi Zsigmond, egy vakmerő vadász merészkedett le a völgybe. Mielőtt ezt a bátor tettet véghez vitte volna tanulmányozta Afrika és India fejletlenebb népeit. Széchenyi soha nem tért vissza, de arról vannak írásos feljegyzések, hogy halastavakat létesített és megpróbálta keresztezni a kistérségi megbízottat a vizilóval.

A terület éghajlata és domborzata, no meg a vízrajz[szerkesztés]

A terület éghajlata trópusi sivatagi. Gyakoriak a híd alatt a homokviharok.

A völgyet két pocoktúrás övezi (ezt köti össze a híd). A területen nagy a talajerózió [1] az erőteljes legeltetés miatt.

Itt helyezkedik el a Séd patak, aminek mélysége alig 20 cm és szélessége a duzzasztott részeken sem haladja meg az 1 métert. De tényleg.

A patak átívelése is az oka annak, hogy megépült a híd. Már Széchenyi István is gondolkozott egy Lánchíd építésén a patak felett, mert a befagyott Séden nem tudott átjutni balatonszárszói lakásához.

Flóra és Fauna[szerkesztés]

A területen leggyakoribb növény a gaz.

Itt honos az 50 kilósra is megnövő szivárványos lézerponty.

Mára már ritkábban látni erre felé a közönséges Kóka Jánost (Chokajanos eszdéeszensis ssp. trafficus minuscus).

A híd igazi célja[szerkesztés]

Jól néz ki.[2]

Láb.gif Ez a jegyzet: lábjegyzet! Nem szól senkinek, még annak se, akit érdekel. Szinte apróbetűs. Egyáltalán nem kell elolvasni.
  1. Mert elszállították a tereptárgyakat egy hasonlóan értelmes projekthez, a síkvidéki alagutak megépítéséhez.
  2. Főleg egy angol bombázó fedélzetéről...