Istvánmezei császárság

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Istvánmezei császárság
Istvánmező zászlaja Istvánmező címere
Zászló Elhelyezkedés
Mottó:: Az autonómia jó dolog
Nemzeti Himnusz
Fényes császárunk, köszi az autonómiát!
Főváros Károly Körút
Államforma Császárság
Király I. (Kegyetlen) Károly
Kancellár Palpatine
Hivatalos nyelv Magyar, Angol, Norvég, Japán
Hivatalos vallás Sith
Nemzeti sport Sör-Virsli verseny
Alapítása 2008
Fizetőeszköz Euró
Népesség 15 324
Népsűrűség 726 fő/négyzetméter

Az Istvánmezei császárság egy nem független állam Budapest XIV. kerületében.

Autonómiáját Márton császár kiáltotta ki 2008.09.19.én, az alvó lakosok pedig nem is sejtették, hogy mikor felébrednek, egy új ország lakosaként éri őket a hajnal. Az első császár, I. (Független) Márton az ország fővárosának az alig pár utcából álló Stefániát tette, ahol az egyik lakóházban megalapította a törvényhozás épületét. 2017.03.8.án I. (Igazságos) Zoltán vette át a hatalmat, miután az elődjét alkalmatlannak tartotta a kormányzásra reformok hiányában.2018-ban megdöntötték I Zoltán uralmát ,helyét Károly a helyi elmegyógyintézet vezetője vette át. Ő a Sith vallás tiszteletét vezette be.

Törvények[szerkesztés]

Az állam a munkaképtelen emberek alkohol és dohánytúlfogyasztását szponzoráltan, törvényszerűen előírja. Vallásszabadság nincs, aki nem buddhista, azt törvénybe csukják, persze 40 ESFR (Istvánmezei Rubel) ellenében megválthatja büntetését. Szavazati joga csak az uralkodó DNSét és korát viselő egyéneknek van, illetve a miniszterelnöknek, a császár kutyájának, Burkusnak. I. Zoltán a rubelt kivezette és helyette az Euró lett az új hivatalos fizetőeszköz, valamint a hivatalos nyelvek közt az orosz helyét átvette a japán, továbbá leváltotta a miniszterelnököt, a posztot az új uralkodó kutyája, Fülöp tölti be ezentúl. Ennek természetesen semmi köze ahhoz hogy a kutyatáp áfája a beiktatás után 0%-ra csökkent.Ma már a macskatáp ÁFÁja 16% és a kutyatápé 4% . A legfrissebb uralkodó kijelentette ,hogy nincs szükség miniszterelnökre , a kancellár mostantól Palpatine Sidius. Aki nem a Sith vallást követi annak kettő választása van : vagy fizet 500 euró bírságot vagy 2 évig börtönbe zárják.

Kultúra[szerkesztés]

A birodalom hivatalos sportja a Sör-Virsli verseny amelynek országos döntőjét a Szabad Sörművesek Önképzőkörének nagygyűlésével egybevonva tartották meg. A döntősök közül többen alkohol és szójamérgezésben pusztultak el, a nézők több mint fele pedig rosszul lett a versenyzők étkezési szokásainak látványától, valamint kisebb zavart okoztak a Vegán Antialkoholista Golfklub Igazságosztó Nemzeti Akciócsoport aktivistái akiket ketchup és mustárgázzal oszlattak fel a helyi rendvédelmi szervek. A Császárság ad otthont a 2019-es keresztrejtvényfejtő világbajnokságnak amely egyenlőre senkit sem érdekel, még a szervezőket sem.

Az EU és Istvánmező[szerkesztés]

Az Európai Unió egyenlőre nem fektet nagy hangsúlyt az államra, viszont értékes koncerthelyei, és nagy kikapcsolódó parkterülete miatt a viszályok az őt körülvevő Budapesttel mindennapiak és elkerülhetetlenek. I. Zoltán elítélően nyilatkozott 2017 Áprilisában a CEU törvény kapcsán: "Semely államhatalom nem korlátozhatja az állampolgárok független és magas színvonalú oktatáshoz való jogát. Szívesen látjuk az Intézményt birodalmunkban ha a a szellemi árvízkárosultakból álló magyar kormány nem tart rá igényt." Emelett Felix zu Schwarzenberg egykori osztrák miniszterelnök szelleme is facebook posztban reagált: "Sosem gondoltam hogy a haladó szellemű magyarság önmagát fogja megfosztani saját nehezen kívívott szabadságától. Azt sem gondoltam volna hogy egyszer a magyar polgárságnak fogok szurkolni de hát százötven év alatt sokat tanul az ember."

Tudósok[szerkesztés]

I.Márton csillagász

I. Zoltán történész I. Károly természettudós

Művészek[szerkesztés]

  • I. Márton aktmodell
  • III. Alíz homlokmodell
  • XIV. Györgyi deszkamodell
  • XVIII. Bálint zenész

Utcanevek[szerkesztés]

Az állam egyedisége, hogy az utcaneveket pl. Ilka utca a következő módon írták át az állam függetlenítésétől: I. Márton Ilka utcája. Ezt a rendelkezést I. Zoltán megszüntette.De I.Károly újra bevezetette . 2018-ban a Magyar Állam lerohanta az országot ,azóta nem független.

Lásd még[szerkesztés]

  • Moldova György: Rottenbiller utca 93/a., alkotmányos köztársaság.
  • Mihail Bakunyin: Államiság és Anarchia

Források : Érdekes világunk