Hogyan vezessünk esőben?

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Gorillatrans.gif Hogyan csináld? 
Ez a szócikk része az Unciklopédia Csináld magad! sorozatának. Nézd meg a többi tanácsunkat is!
Nem fogod megbánni!

A legfontosabb, hogy ha esőre áll az idő, azonnal vegyük elő az esőgumikat.[1][2] Az esőgumi fő jellemzője, hogy igen széles hordfelülettel rendelkezik, ezáltal a pocsolyákban található vízmennyiség csaknem teljes mennyiségét sikerülhet a szélrózsa minden irányában a levegőbe röpíteni, akár már egyetlen áthaladással.

Válasszunk magunknak célpontokat.

A legideálisabb célpontok a keskeny járdákon közlekedők, bár ha elég nagy pocsolyára lelünk, megfelelő gyorsítással akár a négy-öt méter távolságba húzódó áldozatot is sikerülhet telibe kapnunk.

Szintén nagy haszonnal kecsegtet, ha a busz, villamos vagy metrómegállókban várakozókat [3] szemeljük ki. Ők nem fognak elugrani, mert egyrészt a megálló plexiüvege azért kibír néhány becsapódást, másrészt pedig mögöttük ott jön a troli...

Mindig tartsuk szem előtt, hogy nemes tevékenységünk az emberiség épülésére szolgál. A teljes eláztatás a napi higiénia fontos része, a hajmosás úgyszintén! Megakadályozzuk a cseppfertőzéssel terjedő betegségek térhódítását. Az esővizes áztatás hasznos embernek, állatnak egyaránt. A viselt ruházat szempontjából pedig az esővíz egyenesen ideális, mert a vezetékes vízzel ellentétben nem kemény vízről[4], hanem karbonátszegény folyadékról van szó.

Az esővizes áztatással pénzt, időt, energiát, mosóport[5], fűtőszálat, vízkövet, valamint igen komoly mennyiségű Antonovics Antalt[6] spórolhatunk meg a gyanútlan és érthetetlen módon igen hálátlan gyalogosoknak.

Megjegyzések[szerkesztés]

Sok mindent lehet vezetni. A fentiek csak járművekre vonatkoznak. Cégre, rabra, óvodásokra, vakokra, országokra nem.

Symbol opinion vote.png Megjegyzés: Ipari áram[7] vagy villám[8] tekintetében, kérjük, fokozottan kerülje az esőt[9], illetve kérdezze meg villámhárítóját, tűzszerészét!


Láb.gif Ez a jegyzet: lábjegyzet! Nem szól senkinek, még annak se, akit érdekel. Szinte apróbetűs. Egyáltalán nem kell elolvasni.
  1. Aztán tegyük is fel.
  2. Ha nagyon lazán áll, akkor mégis inkább az autóra.
  3. Utóbbi esetben azért lehet némi gondunk a szembejövő forgalommal...
  4. Jég.
  5. Megakadályozzuk, hogy a puszta levegőből ott termő ismeretlenek lépten-nyomon húszkilós mosóporos zacskókat rántsanak elő az orrunk előtt.
  6. Az utazó mosógépszerelők védőszentje.
  7. Vagy a mi árunk.
  8. Vagy a mi villánk.
  9. Vagy a mi autónk.