Hajdúsámson

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Bouncywikilogo.gif
Azok számára, akiket a Wikipédia lefizetett: a Wikipédiának van egy elég gyenge kis szócikke a(z) Hajdúsámson témáról.
A város különleges viszonyai miatt húsvétkor a férfiak a férfiakat locsolják meg, és ajándékba a képen látható hímes tojást kapják.

Hajdúsámson címere egy kéz, amelyen a gyűrűsujj látványosan hosszabb, mint a mutatóujj.

Ismertető[szerkesztés]

A nemek aránytalan megoszlása miatt a városban a nők több férfivel is házasságot köthetnek, ám egy férfinak csak egy felesége lehet. Az úgynevezett férjháremek Európában igen ritka jelenségek számítanak. Az azonos neműek házasságát engedélyezik, de csak férfiaknak. Az utcákon hömpölyög a szemét, mindenfelé eldobott játékautókat és sörösüvegeket látni. A házak elhanyagoltak, az utcákon és tereken az átlagosnál kevesebb virágot látni. A bevásárlóközpontokban kemény rock, hip-hop és funky szól. A főutcán versenyautókat állítanak ki, a főtéren egy hatalmas sportkivetítő foglal helyet, közvetlenül a műszaki áruház előtt.

Története[szerkesztés]

A települést Delila néven alapították a középkorban. A tizenöt éves háborúban itt csatázó török szultán elvitte a nőket a háremébe. Bocskai István az elnéptelenedett településre letelepítette a mellette harcoló hajdúkat, ettől fogva Hajdúdelilának hívják. Egy későbbi oklevél a férfiak túlsúlya miatt már Hajdúsámsonnak említi. Háború idején a település lakosságát nem sorozták be. A hagyományos családpolitika szerint a lányokat a szomszédos településekre házasították össze, míg a fiúk nagy része a földeken dolgozott tovább, és alig-alig mozdult ki az exfaluból.

Családmodell[szerkesztés]

A nők rendkívül alacsony száma miatt a település lakosságának nagy része: a) özvegy férfi, b) agglegény, nőtlen férfi c) kiskorú fiú, d) elvált férfi. A reprodukciót azonban biztosítani kell, a házaspárok ezért éppen a település határára építenek házat, aztán ha jön a népszámláló, a családfő és a fiúgyerekek bemennek az egyik szobába, ami már a határon belül van, a többiek a hátsó udvarban elbújnak, minél messzebb a határtól, amely krétával van ráfestve a parkettára.

Etnográfia[szerkesztés]

A hajdúsámsoni népmesék tündérei rózsaszín borostájú, alacsony, színes cilinderben járó jóságos fiatal fiúk. Varázspálcájuknak láncfűrészt és súlyzókat használnak. A boszorkányok hosszú, sötétkék csuklyában járnak, seprű helyett gereblyén repülnek, és ha nem öregapádnak szólítod őket, focilabdává vagy 16GB-os memóriává változtatnak.

Üzletek[szerkesztés]

A Manazine nevű újságosnál kizárólag autósújságok, számítástechnikai magazinok és sportújságok kaphatók. A ruhaüzletekben nincsenek próbafülkék, bátran átöltöznek a bolt közepén, elvégre csak más férfiak látják őket. A játékboltokban fakardokat, kis markolókat, játékrobotokat árulnak. Minden fodrászszalonban vállalnak szakállvágást is. Az éttermek étlapján az országos átlagnál több csípős étel szerepel.

Sajnos az üzletek komoly gondokkal küzdenek a pénztárosok terén. A női pénztárosok az ország minden tájáról idejönnek a magas fizetés miatt, egy Debrecen külterületén lévő laktanyán szállásolják el őket.

Internetes megjelenések[szerkesztés]

Hajdúsámson városa külön társkeresőt működtet, amelyen kizárólag hajdúsámsoni egyedülálló férfiak kereshetik az ország valamely más táján élő másik felüket.

És ami komoly...[szerkesztés]

Hajdúsámson a KEKKH adatai szerint Magyarországon évek óta a legnagyobb olyan település, ahol több férfi lakik, mint nő. Úgyhogy vagy a fentiek igazak Hajdúsámsonra, vagy az egész hátralévő Magyarországon nőuralom van. Mellesleg a város lakossága folyamatosan nő, feltehetően a Debrecenben elvált férfiak és a debreceni egyetemet elvégző férfi hallgatók kiköltözése révén.