Gomba

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Bouncywikilogo.gif
Azok számára, akiket a Wikipédia lefizetett: a Wikipédiának van egy elég gyenge kis szócikke a(z) Gomba témáról.

A gomba a jövő eledele, maghasadással működő tűzhelyen készítendő el. Rendkívül gonosz lény, megpenészesíti a kenyered, megbetegíti a növényeidet, szélsőséges esetben, hatalmasra nőve 60 kilométeres körzetben minden élő szervezetet kegyetlenül elpusztít, lásd gombafelhő. Esélyes arra, hogy legyőzze az emberiséget. Egyesek magukat ártatlan finomságnak álcázva okozzák az emberek halálát. A fákat sem kímélik.

Természetesen a lábgomba is idetartozik - de a bolondgomba még nem biztos -, ám nem összetévesztendő az őzlábgombával, amely paták hasonló megbetegedését okozza, és mi még meg is esszük.

Gombafajzat[szerkesztés]

A többsejtű gomba nem növény, nem állat, hanem egy titokzatos sátánfajzat. Miután beszerzik a spórának nevezett alapanyagot, fonalakkal megtoldják, néha bocskorba és kalapba öltöztetik, és kiteszik az esőbe nőni. Fiatalkorában még nem visel elegáns öltözetet, majd kamaszkorában egy életre felveszi gallérját és bocskorát. A divatkedvelő gomba már egész kicsi korában ismerkedik a kalapviseléssel. Több faja van, kihányva rókagombának, télen kucsmagombának, slaggal locsolva tömlősgombának, műalkotásokon ecsetpenésznek nevezzük. hupikék törpikék laknak benne, akik előbb kibelezik őket, majd mindenféle fájdalmas nehezékkel, áfonyakrémessel, kémiakönyvekkel, súlyzókkal, trombitákkal tömik ki. Oldalát ablaknak kilyukasztják. Ezután ellenérték nélkül magukénak tekintik őket, és megakadályozzák az emberi hozzáférést.

Védekezés a gombák ellen[szerkesztés]

Az angol neve a gombának segít valamelyest: tilos bemenni az úgynevezett kásaszobába, azaz a mushroomba, ahol titkos összeesküvéseiket tervezik. A kásaszoba magyar változatai a boszorkánykörök, ezeket a klubokat is előszeretettel látogatják. A bocskort viselő gombákat messze el kell kerülni, ilyen például a dermesztő nevű gyilkos galóca.

A leghíresebb női gombát Moníliának hívják. Monília - akárcsak a többi gomba - nagyon gonosz. Immunis a növényvédő szerekre. A gyümölcsöket széttapossa, behintőporozza és megrágja. Kizárólag tűzfegyverrel, robbantással, élve elásással és űrbelövéssel lehet ellene védekezni.