Geoinformatika

Az Unciklopédiából

A geoinformatika egy tantárgy, melyet a legrosszabb minőségben a _________ [1]egyetemen oktatnak, vagyis csak próbálnak oktatni. Hihetetlen érdekfeszítő, olyannyira, hogy egyesekre altató hatással van. Legjobban nem más prezentálja ezt, minthogy korabeli forrásokból származó fotókon fejüket a padra hajtó, alvó embereket, valamint internetező[2] diákokat találtak. Szörnyű rossz, e szócikk szerzőjének személyes tapasztalatai következnek: „Személy szerint utálom ezt a tárgyat, elképesztő módon alszunk órán, ennyit a kétéves kisbaba nem alszik otthon ágyban, párnák közt...”[3]

Hogy miből áll egy átlagos diák számára a geoinformatika óra? Kapaszkodj!

Geoinformatika óra felépítése[szerkesztés]

Hát lehet ez nem unalmas???
A geoinformatika feladata, hogy egy adott objektum, esemény térbeli elhelyezkedésére vonatkozó információkat, azok relációival együttesen kezelje, új lehetőségeket nyújtson a feladatok, a problémák elemzéséhez, vizsgálatához. Ezt az eszközt használva a gazdaság legkülönbözőbb területein széleskörűen megalapozhatjuk és meggyorsíthatjuk a döntéshozatalt. A szűkebb területre vonatkozó megoldásainknál a legkorszerűbb mobil infokommunikációs és helymeghatározó eszközök, valamint digitális geoadatok (pl. domborzatmodell, ortofotó, geokódolt címjegyzék) kerülnek integrálásra. A megoldások a földnyilvántartási rendszerektől kezdve a jármű navigációs adatbázisok előállításán keresztül, a mobil egységek bevetés-irányításáig széles skálát fednek le.
Hát lehet ez nem unalmas???
 • Bevonulás, de nem a hazába, hanem a terembe.
 • Helyek elfoglalása, de úgy, hogy még véletlenül se lássuk a táblát és az előtte álló, iszonyat unalmasan magyarázó tanárt.
 • Notebookok elővétele, testhang szimfóniák lejátszása, élelmiszerek, italok felsorakoztatása az asztalokon.
 • Counter Strike nevű számítógépes játék (vagy inkább összecsapás) elindítása.
 • Lövöldözés orrba-szájba.[4]
 • Közben evés– ivás, mi szem – szájnak ingere (szem– szájnak ingere a tanár lélekölően unalmas magyarázata is, egy különbséggel, hogy az káros inger).
 • Egyesek FIFA 10 –zel játszanak Counter Strike helyett, és hihetetlen izgalmas meccseket játszanak futballmeccs néven.[5]
 • Óra közben a személyek ki – be járkálnak, nem kímélve sem az órát, sem a figyelni próbáló diákokat, sem pedig a berendezést védő eszközöket (néhányaknak van pofájuk [6] a falba szerelt internetcsatlakozást és a konnektort is használni saját személyes erőforrásaik, a laptop [7] működtetésére).
 • Óra végén a diákok elképesztően értelmes fejjel vonulnak ki a teremből, elégedetten vigyorogva, hogy: „Na, most lezavartuk a geoinformatika órát, hej...”[8][9]

Lásd még[szerkesztés]

GPS

Láb.gif Ez a jegyzet: lábjegyzet! Nem szól senkinek, még annak se, akit érdekel. Szinte apróbetűs. Egyáltalán nem kell elolvasni.
 1. Az egyetemed neve...
 2. Még inkább visszacaplatva a történelemben, ugyanezt látjuk a barlangrajzokon is. Csak akkor még kicsit lassabb volt a mobilinternet.
 3. Összefoglalva: ágyban, párnák között... a többit meg már tudjuk..
 4. No nem mindenhol. Vannak egyetemek, ahol a biztonsági őrök elég idegesek lesznek a fegyver (szó) hallatán.
 5. Bárcsak a magyar futball válogatott is beszerezné ezt a játékot! Megismernék, mi is az a foci.
 6. Akinek van, az annyit is ér...
 7. Vagy vibrátor...
 8. Csak arról a kis apróságról feledkeznek el, hogy egyre közelebb érnek a következő hetihez.
 9. Rémlik valami a ZH hallatán?