Galamb

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Látszatbéke

Dove symbol.svg Kedvenc madarunk a békegalamb.

10 fillér: ennyiért már röpül

Minden más galambot joggal utálhatunk. Elsősorban a városi galambokat. Mindent összeszarnak. Tönkreteszik a padlásokat, a köztéri szobrokat. Kicsipegetik a kötőanyagot a háztetők cserepei közül. Összeütköznek a repülőgépekkel.

Fertőzöttek és fertőznek. Terjesztik a madárinfluenzát, a kolerát, a leprát, a bubópestist, az ornitózist (a papagájkórhoz hasonló betegséget, amitől az emberek a politikusok legzagyvább megmondásait is ismételgetik), a galambdúcokat és a hülyeséget.

A galambok a madarak osztályának galambalakúak (Columbiformes) rendjébe tartozó zoocsalád. 42 nem, 5 igen, 2 tartózkodás és 313 faj tartozik a családba, ami már eleve káosz.

Az is rémes, hogy a házigalambok (?) sokfelé visszavadultak, és a Föld szinte minden nagyobb településén megtalálhatóak, olykor több ezres nagyságrendben is. Szabadon költenek és fokozatosan visszaütnek a szirti galamb külsejére.

Nagyon nem okos emberek galambásznak. Nagyon nem okos nők csókolgatják a galambokat. Nagyon nem okos nénikék még etetik is őket. Nagyon nem okos turisták fényképezkednek velük. Nagyon nem okos hajléktalanok kitekerik a nyakukat (eddig jó), majd az erdőben megkopasztják, megsütik és megeszik őket. A galambhúsban levő kommunális mérgektől jó esetben ebbe belehalnak. Rossz esetben egyre fokozódó kínok között elélnek még évekig.

Nagyon nem okos folkloristák éteri szerelmi szimbólumnak tekintik a valóságban szélsőségesen csélcsap galambpárokat. [1]

A galambok búgnak, burukkolnak, turbékolnak. Ezek szörnyű hangok, de az emberekkel sikerült végzetesen elhitetni, hogy kellemes zene, mint mondjuk a rap. Ami szintén nem zene.

Minden galambok közül kivétel a postagalamb. Ő innen nézve (emberi szempontból nézve, ami nem szempont): hasznos. De ő se tudja, a szerencsétlen, hogy mit csinál.

Csak villámgyorsan haza akar menni.


  1. Lásd még: falvédő.