Gabe Newell

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Az ember, aki sohasem volt három éves.

„Ha rá gondolok a hideg futkos a hátamon, aludni pedig nem tudok.”

~ Winston Churchill

Gabe Newell (barátoknak csak GabeN) 1962. (Hexadecimálisan: 7AA) november 3-án született Seattle-ben, Amerikában. A Valve nevezetű illumintátus videójáték fejlesztő-kiadó-zsebpénzeltüntető cég uralkodója.

Élete és munkássága[szerkesztés]

Na erről nem sokat lehet beszélni. Első ránézésre egy rejtőzködő hermafroditának tűnhet, vagy egy lvl 69 ork mágusnak. Valahol az Egybesült Államokba' született. Korai éveit gyufafejek nyaldosásával és lapátélezéssel töltötte. Ezek után a Microsoftnál kezdett el dolgozni, ahonnan kirúgták, mivel összeverekedett egy nap Bill Gates-vel. Nem sok idő telt el, csupán születésétől számolva 1A év hexadecimális számrendszerben, mire megalapította a Valve videjójátékokkal kizárólag nonprofit szervezetet.

A Half-Life 3[szerkesztés]

A 3 egy misztikus szám.

DramaticQuestionMark.png
Tudtad, hogy...
 • a 3 a 2 és 4 között található természetes szám?
 • a 3 a legkisebb páratlan prímszám?
 • a 3 a legkisebb faktoriális-prímszám?
 • a periódusos rendszer 3. eleme a lítium?
 • az Illuminati háromszögnek 3 oldala van, tehát a 3 az ördög műve?
 • ha a 3-at négyzetgyökre emeled, majd ennek veszed a második hatványát, akkor az eredmény 3?
 • a 3 nulladik hatványa 1?
 • Jézus éppen karácsonykor született?


A Half-Life a Valvé által fejlesztett játéksorozat, amely olyan mélyen beleivódott a kockák szívébe, mint bársonynadrágba a kávéfolt.[1]Lett jó pár rész is belőle. Az egyetlen probléma, hogy 2007 óta nem követte a sorozatot harmadik rész. Ez valószínűleg GabeN különleges rendellenességének tudható be, miszerint nem ismeri a 3-as számot. A Ho-Shi-Minh Városi Tudományegyetem a speciálisan újonnan felfedezett betegségekre szakosodott hallgatói már megpróbálták megfejteni a dolog pszichológiai és tudományos hátterét, de érdemleges eredményre nem leltek. Angol tudósok már előbb megfejtették, hogy egyes számok kihagyása más állatfajoknál is előfordulhat: egyes focisták például kihagyják a tizenegyest. Abban viszont a kutatók egyetértenek, hogy a 3 egy nagyon furcsa szám. Az erről szóló tényeket lásd a Tudtad, hogy... szekcióban...

„Jóból is megárt a sokk!”

~ -ősi szkíta/hun/etruszk/szíriuszi/kínai/mongol(/magyar) közmondás.

Látszik, hogy a Valve ezt pontosan be is tartja...

A Steam[szerkesztés]

A Steam egy olyan internetes bevásárlóközpont, amelyben a pubertáskorban lévő gyerekek apa PayPal felhasználójával sok pénzt adnak játékokért cserébe, amelyek ⅔-át valószínűleg nem fogják megnyitni[2].

De nem csak Hálf-Lájf![szerkesztés]

 • Counter Strike - szintén sikeres, és ismert videojáték-sorozat, főleg az ordenáré üvöltésekről, káromkodásokról, és arról, hogy mindenki aki megölt az valószínűleg hacker, és még véletlenül sem jobb játékos. A legújabb rész, a Counter Strike Global Offensive (röviden, és magyarosan: cségó) a legjobb módszer az orosz nyelv alapjainak elsajátítására.
 • Team Fortress[3] - ingyenesen játszható (HÓÁHÁÉÁHÓEÁ!!!!!) online FPS játék.
 • Portal 1-2
 • Left 4 Dead

Tovább is van, mondjam még...

Lábjegyzet[szerkesztés]

Láb.gif Ez a jegyzet: lábjegyzet! Nem szól senkinek, még annak se, akit érdekel. Szinte apróbetűs. Egyáltalán nem kell elolvasni.
 1. ..de ez az új Powerwoll© mosószernek nem jelent problémát! Az új extrém-asdfjklé formulának köszönhetően...
 2. [1]
 3. LAPHÁÁT!!