François Vacula

Az Unciklopédiából
(A Wikipédia Homokozójából még jókor, amíg el nem söpri egy gereblye; hogy kedvenc képzavarunkkal éljünk).


Francois Vacula (ejtsd: franszoá Vakula), francia vakember.

Pálya[szerkesztés]

„Született 1666-ban a kárpátok napszítta csupasz hegycsúcsainak egyikén a 666m magasan álló Vacula család kastélyának 666. szobájában 7 óra 6 perckor, azaz 6 óra 66 perckor!”- ez egy Francois Vaculát ábrázoló festményen látható mind a mai napig egy Vacolo nevű dél-amerikai ravatalozóban. A kis Francois-nak nyugodt gyermekkora volt! Míg családja rejtélyes módon kihalt mellőle, ő szépen lassan felcseperedett. Tanulmányait egy nagyvárosi iskolában kezdte, majd egyetemi éveit valahol máshol fejezte be. Ez idő alatt 5 nyelven tanult meg folyékonyan beszélni, sőt egyesek szerint még valami rejtélyes nyelven is kommunikált álmában!

Bár tanulmányait saját maga fizette hatalmas örökségéből, ő mégis beállt hentes inasnak! Itt ismerkedett meg aztán egy szépnapon Clotilda Mangal Icával a későbbi Clotilda Vacula grófnővel, akivel hamarosan össze is házasodtak!

Ezekután nem tudni, hogy mi történt velük! Különböző feljegyzések arról számolnak be, miszerint Vaculáék visszaköltöztek a családi kastélyba, ahol azonban a környéken elszaporodó titokzatos eltünéseket nekik tulajdonították a környéken élők!

A legenda szerint a fellázadt parasztok felkoncolták Clotilda Vacula grófnőt kit malacokkal zabáltattak fel, míg Vaculát megvakították és a hegyről a mélybe taszították.

Mégis a titokzatos eltünések ahelyett hogy abba maradtak volna, mégnagyobb számban fordultak elő, míg a környék teljesen el nem néptelenedett! Francous Vacula halálának pontos dátumát nem jegyzik, de egyes jóslatok szerint egyszer visszatér szeme világáért!

Érdekességek[szerkesztés]

  • A Vacula kastély pontos helyét a mai napig nem tudják meghatározni a Vacula örökségét kutatók!
  • Egy dologban azonban egyetértenek, hogy az valahol a mai közép-európa területén fekszik!
  • Vaculának semmi köze Draculahoz! Bár sokak szerint ez így van, egy Vacula kutatói csoport két tagja, Stephan Gibbon Alvarez és Jolt Karpenberger tudósok szerint ez pont fordítva van! Vagyis szerintük Vacula eltitkolt fia Dracula!
  • Vakula kultusz az interneten! Rajongói csoportok ütötték fel a fejüket a világban, melynek egyik élharcosa a Facebookon található Vacula Awards kezdeményezés!