Fonák

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Egy fona

A fonák (eszperanto: bekhend; -ek) Természet Anya félrelépésének eredményei, és megjelenésükkel a káosz[1] és az entrópia ismét szettet nyert. A fonák többen vannak, de nem sokan, és mindegyik böszme, és ezt egyikük sem érti.

Az átlagos fona teljesen értelmetlen, és csupán a világ véges anyag- és energiamennyiségét pazarolja. Ritkán magasabb, mint a Twin Towers New Yorkban, de sokkal nagyobb kárt okoz ott, ahova esik. A fonák sosem jár egyedül, ebben is olyan, mint a baj.

A fonák hátrafelé haladnak térben és időben, így mire bármi hasznosat tennének, már el sem fogták kezdeni.

Fiziológiájuk[szerkesztés]

A fonák metafiziológiások, így csak tapasztalni lehet őket, de megragadni (és főképp valagon rúgni) nem.

Temporáliájuk[szerkesztés]

Időben való visszafelé létezésük legelső jele az, hogy za elej őslegel küsézetél élefassziv ólav nebődi.

Értelmük[szerkesztés]

Mint halnak az esernyő.

Fonák a tudományban[szerkesztés]

A fonák a hülyeség mértékegysége az SI szerint. A nulla és az egy értéke nem értelmezhető, sőt, törvényileg tiltott. Egy fonák egyenlő nagyjából egy nanopolitikussal (ami ugye az egy politikus által képviselt hülyeségmennyiség 10-9 része), valamint egy unciklopédia-szerkesztővel. De mivel egy fona nincs (lévén a mértékegységnek – a hibás elnevezés miatt – nincs egyes száma), ezért gyakorlatilag bármivel összehasonlítva végtelen jön ki, így megállapítható, hogy bármilyen dolog hülyeség-tartalma végtelen.

Kapcsolódó Wikipédia szócikkek[szerkesztés]

Kapcsolódó Unciklopédia szócikkek[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Amit a káoszról mindenképpen tudni kell: a kaotikus viselkedést mutató rendszerek determinisztikusak, ellentétben a káosz szó hétköznapi jelentésével, ami totális rendetlenséget sugall. A rendetlenség, ellentétben hétköznapi jelentésével (=kupleráj), felfordulás, dzsuva, káosz. Itt bezárul a kör, ami maga a determinált káosz.