FAX

Az Unciklopédiából
Na, ez az egyetlen dolog, amihez ennek a szócikknek abszolúte de semmi köze nincs. Persze ettől még élvezheted.[1]

A FAX egy mozaikszó: Fiatal Antikulturálisok Szövetsége. Az "X" az "antikulturálisok" végén lévő "k" betű, és a "szövetsége" elehén lévő "sz" - korunk trendjét követő - összevonása. Ez a szövetség jogilag nem létezik.

Az elnevezés története[szerkesztés]

2005/2006-os tanévben vagyunk, egy akkori 10.B osztályban, az ország első tíz gimnáziumának egyikében. A legelsőként, FAX-nak mondott személyek négyen voltak. 2007-ben már jelentősen több tagot számlált a szövetség, valamint a jelentése is kibővült, sőt még egy ige is képződött belőle ("faxolás").

Jelentése, avagy ki FAX?[szerkesztés]

Eleinte a FAX az volt, aki antikulturális (amint ez a nevéből is következik), azonban mára már igen nehéz pontosan körülírni, ezért vázlateszerűen, csoportonként fölsorolom őket:

  • akik korukhoz képest gyerekes játékokkal játszanak, elsősorban számítógépen, ennek következtében antiszociálisak.
  • akik túlságosan sok technikai/műszaki/matematikai/fizikai dologgal foglalkoznak, de azokkal is inkább játszanak (geek).[2][3]

Szerk. megj.:

Antistub.png Habozás és változtatás nélkül lenyúlva a Wikipédiából. (Nem számítva az elütéseket, egyes helyesírási hibákat, megmégamiaszemünketbáncsa...)  1. Feltéve, hogy nem csípi be, és nem faxolja el az eredményt a szüleidnek.
  2. A geek szó eredete: ezek az egyedek nagyfokú hasonlóságot mutatnak a közönséges szobai gekkóval (Gekko informaticus verrucosus), mind a szemek dülledtsége, mind a billentyűzethez tapadó ujjak számának tekintetében.
  3. Eredeti nevük: hacker.