Ezer-sziget

Az Unciklopédiából
Ez a cikk erősen sóhiányos, de ©sonkát ne adjunk hozzá!

Ezer-sziget Majonézia gyarmata az anyamártás-ország megalakulása óta.

Ezer-sziget, senki többet harmadszor? [1][szerkesztés]

Ezer-sziget formája: zacskóban négyszög alakú, kiöntve amorf, így az amorfgeotip földrész-ecskék csoportjába tartozik. Pontosan ezer szigetcsoportból áll, melyek mozognak a tektonikus földmozgásoknak köszönhetően, így év elején, télutókor 847, ősszel pedig 1152 szigetet figyelhet meg az arra utazó turista. A gyarmatfőváros Mill'isle, jelenleg pontosan ezren lakják (a többieknek nem jutott hely a Salátás-medencében). A többi lakó messzebbre települt, valahova a konyha raktárába... Szanaszét a szigeteken, na.

Nyelvjárás körbe-körbe[szerkesztés]

A beszélt nyelv a majonézen kívül még az angol, az ámerikai, a belga, a ciprusi, a csecsen, a dél-magyar, az etióp, az észt, a francia, ..., a togo, az urali, a vietnámi, az x-ray (lásd nemzetközi ábécé), az ygrek (tehát a francia, de az már volt), a zulu és a zsernyák. Ezek közül hivatalos a majonéz, az angol és a dél-magyar (a szögedi, pl. "ezör-szigöt öntöt").

Turizmus[szerkesztés]

Ezer-sziget nagyon népszerű, leggyakrabban amerikai és magyar turisták keresik fel, illetve a majonézek évente egyszer, adóbehajtás címén. Tulajdonképpen az ezer szigetvilág földje Majonézia kultúrista-paradicsoma, innen származik a legtöbb külhoni bevétel.

Jószomszédi viszony[szerkesztés]

Ezer-sziget, a barátságos gyarmatország jóban van szomszédaival, ahogy anyaországával is - annak ellenére, hogy gyakran leigázták és elnyomták léte során. A bennszülöttek nagyon kedvesek, simulékonyak, csúszópénzt nem fogadnak el. Viszont a fogadtatás után könnyen ragadóssá válhat a környezet, ezért érdemes a turista polgároknak hamar odébbállni, meglátogatni néha Kecsöpföldét és Tormalandot.

Vallás[szerkesztés]

Majonézia vallása és hatalmi állapota, a köztársausage ide is kihat, de jellemzően a külföldi vallások beszivárgásának, itt a Szent Virsli mellett még a salátát (azt nagyon) és a sültkrumplit is (ezt ínyenc hívők) előszeretettel imádják, áldozzák, eszik és tálalják.

Ezer-sziget hírességei[szerkesztés]

  • Kultúrparadicsom (salátának is)
  • Szent Jobb Virsli-körkép
  • Fehér blúz-szoborcsoport (öntetesen)
  • McDonald's a sarkon (melyiken? [2])

  1. Ezt Salmon Ella, magyar menekült mondta, amikor kétes állagú levese fölé hajolt a helyi kocsmában.
  2. Mindegyiken!!!