Egészséges ételek

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Konyha.jpg

Az anyagcsere során a szervezet különböző anyagokat vesz fel, azokat átalakítja, a szükségteleneket pedig a környezetébe visszajuttatja.

Az alábbiakban a korszerű anyagfelvétellel foglalkozunk, a visszajuttatás folyamatával nem.

Korunkban a következő anyagokat kötelező a szervezetünkbe bevinni (mást pedig nem):

Chips[szerkesztés]

A chips nem tápláló, és egészségtelen étel. Ezért nyugodtan fogyaszthatjuk.

Összetevői: általában burgonyából áll, de szoktak mindenféle ízesítőszert adni hozzá (Pl: kriptonitot, plutóniumot, és egyéb anyámkínját.) Általában a chipset zacskóban tárolják, de formattált állapotban 1GB-os merevlemezeken is lehet kapni.

Kóla[szerkesztés]

Olvasztott kátránypapírból készült, savas kémhatású folyadék. Vegyjele (Coca-Clorid). Tudósok kísérletet végeztek el a vegyülettel. Általában chipssel lehet inni, ami a gyomorban egy savas-lúgos vegyületté áll össze. Levegővel keveredve kóla-oxidok keletkeznek, melyek savas esővé állnak össze. Gyakorta hamisítják. A valódi kóla ismertetőjele, hogy gáznemű állapotban hajlamos orron keresztül távozni, ami felfrissíti a pangó levegőkészletű ormelléküregeket.

Hamburger[szerkesztés]

Burger http www.treebuil .svg

Egy újabb vegyület. Színtelen szagtalan közömbös szilárd gáz. Amorf amfoter anyag, nincs saját oxidrétege, ezért a levegőn hagyva megrohad, és döglegyek kezdenek el rajta lakmározni. A pattanásos kövér amerikaiak ebben az állapotában szeretik. Vízben gyakorlatilag oldhatatlan, de kólában kitűnően oldódik. Először a felületén rozsdafoltok jelennek meg, majd az egész fém korrodálódik. Megvédése érdekében be lehet vonni valami passzív fémmel, pl. cinkkel, vagy ónnal.

Hot dog[szerkesztés]

Hot dog juliane krug r.svg
Tipp: Próbálkozz amott. New Yorkban minden sarkon hever egy-egy forró kutya.

A hot dog egy kiflibe kényszerített virsli. A lányok szőrösen szeretik.

Figyelem!
Ha nem akarsz feldühödött állatvédőket a nyakadba, a hasonszőrű hót dögöt ne edd meg!

Csokoládé[szerkesztés]

Már az ASStékok is fogyASStották. A csokoládé csokoládét tartalmazó anyag, továbbá izoviolint és proxilánt is tartalmaz, ami helyreállítja az arcbőr lipidszerkezetét. A csokoládé 20 C° (plusz 14 C° áfa) fokon megolvad, és forró csoki néven hozzák forgalomba. A csokoládé másik változatát a hasmenéses emberek termelik, és KAKITÓ néven hozzák forgalomba a csatornapatkányok között, de ez amúgy nem finom.

Kínai gyorskaja[szerkesztés]

Finom csemege, vegyképlete [S2O]+[Ja]--4-kóborkutyahús. Általában mézes fűszerolajrétegbe csomagolva, "egzotikus csirketál" néven hozzák forgalomba. Tésztát, vagy rizst adnak hozzá köretként, utóbbi gabonaféle különlegessége, hogy a Magyarországon forgalomba hozott rizsfajtákkal ellentétben, tíz perc melegítés és főzés után sem válik kásás állagú gyanús masszává, hanem megmarad annak, ami. Emiatt az egzotikus élmény miatt külön is megéri kipróbálni. (Diétás formája pattogatott cibetmacskából készül.)

Gyros[szerkesztés]

A McDonalds és a Lacikonyha génmanipulációval előállított hibridizációi, a Török Gyorsétterem nevű bacilusok termelik igen nagy mennyiségben. A legújabb orvosi kutatások szerint az emberiség gyrosbevitele folyamatosan és igen gyorsan nő, nem tudni, miért és meddig. A népi gyógyászat előszeretettel alkalmazza kuruzslószerként, főként erős hashajtó hatása miatt.

Mititei[szerkesztés]

Magyarul: miccs

Az eredeti recept szerint a miccs darált bárányhús, esetleg bárány és borjúhús keverékéből készül, melyhez nyers tojást, darált hagymát és fokhagymát, hagymalevet, sót, borsot és apróra vágott fűszernövényeket adagolnak. Ehhez a keverékhez még hozzáadható kevés marhafaggyú is, a jobb ízhatás érdekében, és hogy a hús ne száradjon ki túlságosan a grillezés alatt.

Romániában miccset készíteni nagyon egyszerű, amely egy kiadós húsmérgezésen kívül nem von maga után különösebb veszélyeket, azonban elkészített miccset vásárolni, vagy megkóstolni a dél romániai településeken már nem mindennapi bátorság szükségeltetik, mert a darálthús készítésekor nem egy kutya, vagy szamár is megbánta azt a napot. Sőt az is előfordul, hogy elhullott állatokat őröltek a miccshúsba. Az ilyen miccsről nyugodtan elmondható hogy igazi hamisítatlan román specialitás.

(Forrás:http://www.hejszakacsok.hu/ Berecz Edgár, A miccs története)