Dinoszauruszok

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Ezek után nem csoda, ha tényleg kihaltak!
Macska versus dinoszaurusz

A dinoszauruszok szárazföldi állatok, a hamar kihüllők egy csoportja volt kipusztulásukig. Változatos méretük a néhány mikrontól (amőboszaurusz) a 30 méteresig (fletóplakatoszaurusz) terjedt. Állítólag 165 millió éven át uralták az egyes ökoszisztémákat, mígnem a zsírkréta időszak végén, 65 millió éve kipusztultak. Általános nézet szerint a jómadarak is a dinoszauruszok leszármazottai.

Egyes tudósok (pl. Hamlet Dinóm-Dánom) szerint a dinoszauruszok máig sem pusztultak ki és köztünk élnek, sajnos.
Mások szerint a dinoszaurusz voltaképpen egy mitikus ógörög uralkodócsalád volt. Ez az értelmezés az Unciklopédia más lapjára (Értelmező szótár – Dinoszaurusz) tartozik.

Isaurus[szerkesztés]

Brazíliában néhány évtizede sorozatban találták meg a csontjait.

Phantasaurus[szerkesztés]

A Phantasaurus (magyarosan fantáziagyík), a Phantasaurida Theropoda dinoszauruszok egyik neme volt, amely Észak-Amerika nyugati részén élt, a késői zsírkréta időszakban, közvetlenül a korai spongya korszak előtt. Kb. millió évvel ezelőtt a táblát letörölték és szauruszunk kihalt. 13 méter hosszú, 8 méter magas, és 7 tonna súlyú volt. Erősebb és nagyobb volt második legközelebbi rokonánál, a Tyrannosaurusnál: a Tyrannosaurus rex csak 45 km/h sebességgel futott, míg a Phantasaurus képes volt elérni a 48 km/h sebességet is. A Phantasaurus rendszerint a világ táplálékláncának csúcsán helyezkedett el. Mivel minden Tyrannosaurus rex a könnyű prédaja volt, a Phantasaurus vele együtt minden más dinót bezabált.

„Ez az állat egyetlen harapásával 65 kilogrammnyi húst tud magához venni. Ez jelenleg két topmodell.”

~ sportcsarnokos aliendriver

Terrorsaurus[szerkesztés]

A Phantasaurus legközelebbi rokona, vérpiros színű, 12 és fél 5 méter hosszú, rettegett húsevő volt. Szintén a Phantasauridae családba tartozott.


Tyrannosaurus rex[szerkesztés]

Lásd: Phantasaurus.

Ulemosaurus[szerkesztés]

Az Ulemosaurus, a Wikipédián folyó képtörlési vita tárgya
Sablon: ennek a képnek a törléséről vita folyik. Mármint a Wikipédián.
A vitát Szerkesztő:Velociraptor kezdte meg, aki felvetette: a kép magát Szerkesztő:Ulemosaurus22Db-t ábrázolja, ezért nem felel meg a nevezetesség követelményének.
A magát Szerkesztő:Spielbergnek nevező nick, aki addig egyébként nem szerkesztett semmit, szerzői jogainak megsértését állította.
Egy admin felvetette, hogy a commonsban már van egy Ulemotaurus11DB kép, igaz, más felbontású és bikát ábrázol, de legalább jogtiszta.
Buzgón helyeselt egy Utaloma Yogot nevű admin, akinek két hét alatt sikerült elérnie, hogy a Hunyadi János halotti maszkjáról készült egykorú rajzot, mint szerzői jogilag bizonytalan képet törölték.
Szerkesztő:Altamira azt állította, hogy ez a kép mehet, ez az ő műve. Erre Szerkesztő:Nemhiszem bizonyította, hogy Altamira legfeljebb egy bölényt rajzolhatott, de Ulemosaurus sokkal régibb.
Szerkesztő:Heil-ho másért kifogásolta a képet: felháborítónak tartotta, hogy a kép valszeg Ulemosaurus párttagsági könyvéből származik.
A vita elhúzódása miatt a dinókat egy idő óta nélkülözni kénytelen a társaság, mivel kihaltak.
A vita azonban folyik tovább.
A vitának valószínűleg semmi értelme, Szerkesztő:Csakazértis felvetette hogy:
  1. Kit érdekel a licensz?!?
  2. A képnek szabadnak kell lennie, hiszen minden ulemosaurus kihalt minimum 60 millió éve, a kép eredeti készítője is jó eséllyel halott több mint 75 éve...
  3. A Marsupiosaurus erszényében hátha lesz egy kis suska és abból majd kicsengetjük a jogdíjmegváltást, ha mégis ragaszkodna hozzá valaki...

Velociraptor[szerkesztés]

Biciklis dinó.Nagyon gyorsan fut talán azért mert elopott valamit...

Thesaurus[szerkesztés]

Átvitt értelemben egy nehezen megfogható lény, akivel a diszlexiások és az analfabéták nem (b)írnak, sőt, rajtuk kívül gyakran még mások sem. Neduddki Nevéből kifolyólag elsőként őt fedezték fel a régészek Angliában, ezért lett „The Saurus” a neve. A Thesaurus valaha Grammaticában élt, egyesek szerint már kihalt, mások szerint most jórészt digitális antikváriumokban könyvtárakban rezervátumokban éldegél.

Mobilophosaurus[szerkesztés]

A Mobilophosaurus már nem élte meg a zsírkréta port, de a tintaírásnál még jelen volt. Hieroglifákkal és ezen kívül mindennel ami nem az, táplálkozott. Gyanútlan áldozatát mobilcsörgéssel csalogatta magához, majd éles fogaival rávette azt, hogy masszírozza meg a talpát. A Jurassic Park III-ban látható egy példány, aki hajózás után embereket ebédel. Olyannyira hajózás után, hogy még a vitorla is rajtamaradt.

Ankyloserszaurus[szerkesztés]

Úgy néz ki mint egy sündisznó azzal a kivétellel hogy sokkal nagyobb (bizonyára hanyagolta a fogyókurát) sokkal veszélyesebb,sokkal idősebb és,teljesen különbözik tőle.Páncélja és buzogánya is van bizonyára elopta a középkori lovagoktól.Növényt eszik szóval,a olyan húsevők mint a T-rex felügyelő szeretik megrágni vagy ,megenni már innen érezhető hogy nem viccből lopott páncélt meg buzogányt.Teljes csontvázát még nem találták meg a régészek mivel,buksi elásta őket de nyugalom dolgoznak rajta.Dagadsága elérte a 6000 kilogrammot is szóval jól meghízott az állat pedig teljesen veketáriánus.Hosszúsága 6,25 méter, a szélessége 1,5 méter szóval szép nagy is volt.Aki megtalálja szóljon neki hogy fogyokurázzon!