Devlavárad

Az Unciklopédiából
Sablon:Település infobox
Devlavárad
Más neve(i): Devel-Varu
Régió: Mecsek
Terület: 45 km2
Lakossága: 8207 fő (2013), ebből 8130 roma
Népszokása(i): lopni, csalni, hazudni
Helye: Devlavárad
Földrajzi fekvése: 111b/c út végén

2013-ban alapította egy Zipernowsky-s gyerek, hogy legyen miről írni angol órán. Orbán Viktor szerencsére ideküldött sok bűnözőt, többek között az Olaszliszkai lincselés gyanúsítottjait családjaikkal együtt hurcolták ide. Neve az isten szóból való.

Egyetlen utcája van, az 1008 házas Ánizs fasor. Bűnözés magas, várható élettartam mindössze 16 év fiúknál, 17 év lányoknál. Nincs bolt, nincs orvos, de itt van a Baranyai Pandúr- és Ribancképző Szakiskola, illetve a Tolvaj Óvoda. Írástudatlanság: 94%. Közbiztonság rossz, minden nap van egy-egy nagyobb verekedés, melyet a Bikaltusnádból érkezett Nácik állítanak le.

Lakosság helyzete[szerkesztés]

A zsúfoltság elképesztő, átlagosan 8-an laknak egy házban, de ez változó. A legsűrűbben lakott a 14 gyerekes 14-es ház, a legritkábban pedig a besúgő, Windl Sándor háza (102).

A higiénia szinte ismeretlen fogalom, a lakosság 78%-a havonta egyszer, 15%-a hetente egyszer, 4%-a napi rendszerességgel fürdik. 3% számára ismeretlen fogalom a fürdés.

Infrastruktúra[szerkesztés]

4 háznál (Baranyai Pandúr- és Ribancképző Szakiskola (713), Tolvaj Óvoda (1008), Közfürdő (104), Windl Sándor háza (102)) van vezetékes víz. A közfürdőbe, illetve az iskolába, óvodába járnak fürdeni az emberek.

Csatornázás nincs, az ürülék és a különböző egyéb váladékok az erdő széli Közvécében kerülnek elhelyezésre. A szemét a Közkukába kerül a Közvécé mellé.