Csuvetnám

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Csuvetnám egy nagyon régi település. A fennmaradt mondákból az derül ki, hogy k.b. Krisztus előtt 3000000-ben alapíthatták. A területi adottságaiból kifolyólag a kezdetek kezdetétől az emberek nagyrészt mezőgazdasággal foglalkoztak. Fő mezőgazdasági termékük a forcsok.

Népsűrűsége 542fő/km² egészen 1955-ig fennmarad, de aztán az I. Csuvetnámi háborúban ez fokozatosan csökken. A 2010-es népszámlálás alapján Csuvetnám népsűrűsége 254fő/km². Ezek után mivel az emberek száma több mint a felére csökkent a mezőgazdaság felvirágzott. A megtermesztett Forcsokból készült különböző, finomabbnál finomabb égetett szeszeket ugyanis nem az országban fogyasztották el, hanem maradt belőlük exportra is.

Fekvése, határai[szerkesztés]

Csuvetnám fekvése eddig még fel nem derített, ugyanis a Csuvetnámi háború után az ENSZ visszamenőleg minden térképről törölte Csuvetnámot 1990-ben. Ennek fő célja a nagy mennyiségű Forcsok megőrzése volt. Csuvetnám határának a hossza: 11589654,541 kilométer, területe 12071.1928 km². Tehát Csuvetnám egy szabályos kör alakú ország, ezért meglehetősen nagy problémát jelent az ország határainak kitűzése. Mivel helyzete ismeretlen a határai sem ismertek.

Természetföldrajz[szerkesztés]

Csuvetnám területe egy medence jellegű terület. A határai egy összefüggő hegyvonulat, a Forcsok-hegység. Ez a hegység vetődéssel keletkezett több millió éve, a nevét onnan kapta, hogy ezen a hegyen termesztik a Csuvetnámi Forcsok 70%-át.

Az elterjedt borházakhoz hasonló épületek is találhatók itt, amelyeket Forcsok-háznak neveznek. Itt készítik el a különböző égetett szeszeket a megtermett növényekből.

Az országot két nagyobb folyó szeli három felé, ezek egy tóban találkoznak, amely Csuvatnám közepén van nagyjából. A folyók rendkívül jól behálózzák az egész országot, segítve ezzel a termelés hatékonyságát.

Az első csuvetnámi háborúról[szerkesztés]

Az első csuvetnámi háború egy nagyon fontos esemény az ország történetében. A harc próbára tett mindenkit, az ádáz küzdelem 1955 őszén kezdődött. A két ellenfél a Csuvetnámi őslakosok és a Csuvetkongok.

A Csuvetnámi védelmet Fakundo Arana vezette, akinek a helyettese FotoTroll volt. A Csuvetkongok azt állították, hogy az olajért kezdték meg a támadást, de ez koholt vád, minden hazaszerető Csuvetnámi tudta, hogy az igazi ok a Forcsok, ezért is támadtak szüret idején.

A csuvetnámi háború kimenetele[szerkesztés]

A Csuvetkongok hajnalban támadtak, kelet felől, többszörös túlerőben voltak. Amikor a Forcsok-hegység keleti részénél Fakundo Arana épp a Forcsok műhelye tetején mesterkedett lenézve látta a közeledő hajókat, amelyeken nem volt fenségjelzés. Ekkor ahogy a torkából kifért hangos „INNÁÁÁK”-al figyelmeztette a többieket. Ez Csuvetnámiul körülbelül annyit tesz: „Védd a Forcsokot az életed árán is!!!”, amely egy Csuvetnámiak számára alapvető dolog volt, hisz az életük során beléjüknevelték ezt.

FotoTroll meghallva a kiáltást összehívta az országbelieket, kezdetben nem akartak jönni, de ahogy megtudták, hogy veszélyben a forcsok rögvest szedték a kardot, vasvillát. A Csuvetnámi sereg már csatarendben várta a hegység gerincén a támadókat. Mire megmászták a hegyet a védők egy nagy rugással taszították vissza őket a mélybe, miközben „THIS IS CSUVETNAAAM!”-ot kiáltottak, ez a nyelvükön annyit tesz: „Eriggy a forcsoktúl el!” Ezeket a mozzanatokat később Spártaiak is alkalmazták, nem kis sikerrel.

A háborúnak ezt a részét un. Álló-Rúgó háborúnak nevezték. De sajnos közben – mivel minden csuvetnámi keleten volt – a nyugati oldalon törtek be az országba.

Ez a támadás 1960 március 6.-án történt, ami Vasárnapra esett. A szorgalmas diákoknak köszönhetően, akik épp akkor végeztek a Forcsok tanodában észrevették a Csuvetkongokat a városban, ezt eljuttatták keletre ahol ketté szakadt a sereg.

Kelet Csuvetnámi hadosztály, és Nyugat Csuvetnámi hadosztály. A keletieket továbbra is a vadangyalból ismert Facundo Aranavezette, még a nyugatiakat FotoTroll.

Szerencsére a két hadtest elüldözte a támadókat a Forcsok területéről, ezek következtében az ENSZ törölte Csuvetnámot visszamenőleg minden térképről.

Csuvetnámi történelem[szerkesztés]

Az első Csuvetnámi polgár Béci volt, kezdetben környezetben megtalálható állatokkal párosodott, ám az egyik ilyen aktus során fiaként megszületett a halhatatlan: FotoTroll. Nevét a különleges Photoshop tehetségéről illetve arrol a képességéről kapta, hogy titokban minden képen ott tud teremni – még ha utólag is. Belőlük fakadt a többi nép, ahová születni kell!

Közlekedés[szerkesztés]

Csuvetnámban is nagyon elterjedt közlekedési forma – a Forcsoknak köszönhetően – a Rottyvárosihoz hasonló Rottyexpresszen történő utazás. Ez rendkívül gyors de mégis időigényes közlekedést jelent. Az expresszen összegyülnek a Csuvetnámiak és baráti közegben nótázva utaznak együtt.

Lásd még[szerkesztés]

  • Csuvetnámi rém
  • Csuvetnámi labdarúgó-válogatott
  • Gyuvecsnám (40 dkg kicsontozott sertéslapocka vagy comb, 50 dkg burgonya, 15 dkg rizs, 1 közepesen nagy padlizsán, 25 dkg zöldpaprika, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 paradicsom, 4 evõkanál olaj, 5 dl csontlé, 3 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál piros fûszerpaprika, só, bors)