Csodálatos fenyő

Az Unciklopédiából

„...s mily kellemes vala ezen fenyő szaga!”

~ 'egy Fenyő-koncert után
Csodafenyőhad egy Pukisztáni bevásárlóközpontban

A csodálatos fenyőfa német eredetű csili-bili importáru. A hazájában csak Wunderbaum-ként emlegetett varázslatos segédeszköz ma is nagyon kedvelt a fogyasztók körében.

Kinézete[szerkesztés]

Jellemzően lapos, kicsi, minden zsebben elférő, néha dalra fakadó felfüggeszthetőség.

Hogyan készül?[szerkesztés]

A csodafenyő előállítási folyamatát titkosrendőrök őrzik Wunderlandban. Ám az orosz tudósoknak sikerült pár információt kiszimatolniuk és hosszas kudarcok után végre 53,5 év után rekonstruálni eme illatos bravúr elkészítését. Ennek köszönhetően megszületett az orosz csodafácska, azaz a chudo yelʹ (чудесная ёлочка; ejtsd: dzsúdó jel).

Csináld magad, avagy tippek és fortélyok a csodafához[szerkesztés]

»A autó-légfrissítő fogalma mára egybeolvadt a Wunderbaum nevű, fenyőfa alakú kartonlapocskákkal. Azt hihetnék, echte német termékről van szó, pedig az első autóillatosítók Amerikából származnak, és többféle néven árulják őket világszerte. A büdös kocsibelsők elleni szervezett támadás egy véletlennek köszönhetően kezdődött 1951-ben a New York állambeli Watertownban. Egy tejesautó sofőrje arról panaszkodott a helyi patikusnak, hogy nagyon elege van már a kifröccsent tej szagából. A gyógyszerész a svájci születésű Julius Sämann volt, aki öt fagyos évet töltött a Kanada erdeiben, hogy a fenyők tűleveleiből illóolajat nyerjen ki. A tejesember panaszkodása után gondolkodni kezdett a megoldáson, és hamar felfedezte, ha illatanyaggal itat át egy porózus kartonlapot, akkor igen hatásos légfrissítőt készíthet.« 
A gyógyszerész zseni volt. A hálátlan utókor szinte elfeledte.

Az orosz változat elkészítése igen egyszerű. Csak el kell látogatni egy dzsúdó meccsre, és a jelt adó bíró hajlatait szagolgatni.

Mivel az orosz tudósok mindenhol kutattak, csak a google-n nem, így megosztjuk amit találtunk, avagy íme az eredeti elkészítés lépésről lépésre:

  1. Végy egy fát.
  2. Tedd bele a mángolóba
  3. Tedd az így megmunkált fát egy német márkájú lilliputisító eszköz közepébe.
  4. Kapcsold be a "Baum schrumpfen” gombot.
  5. Miután összement a fa, áztasd egy órára az illattal teli edényben. (Ha nincs, lehet improvizálni halszaggal, káposztáskolbász-odérral etc.)
  6. Száradás után vájj tetszetős kis lyukat a fa tetején és akaszd fel gumizsinórra.
  7. Készen is vagyunk! Most már csünghet saját csoda fenyőnk mindenhol ahol szükség van rá.

Csodamese Karácsonyra, kíváncsi gyerekeknek[szerkesztés]

Horszt és a csodafenyő

Havas karáCsonyi (malac) nap volt a Németországi Wunderlandban. Horszt Bierbauer épp a munkaidő végét várta a csodafenyögyárban. Kedves kispolgári életet élő bajszos munkásember volt, takaros feleséggel és virgonc pirospozsgás gyerekekkel megáldva. Horszt munka után örömmel nézelődött a csodafagyári lim-lomban valami használható után. Erőszeretettel barkácsolt ugyanis szabadidejében. Egyik este rábukkant egy nagyobb méretű selejtes csodafenyőre. Nagyon megörült, megszimatolta, és mivel erdei illatú volt, vidáman hazavitte. Otthol észrevette, hogy a csodafa kissé poros, megdörzsölte hát az elejét, és lám mi történt? Hangos gyomorkorgásra hasonlíttó hangok és sűrű nem éppen illatos füst kíséretében előbukkant a csodálatos fenyő szelleme. Horszt tágra nyitott szemekkel bámulta a füstgomolyagot, viszont a feneke kocsonyához hasonló módon remegett a levegőben.
"Mit pancsolsz gazdám?"- modrult fel a szellem
"Néha bort..dee, ritkán."- dadogja horszt
"Vologyin vagyok"-mondja a szellem"- hármat kívánhatsz.
"Azannya!"- kiáltott fel Horszt" Disney mesében vagyok, vagy csak álmodom?"
"Egyik sem, én vagyok a csodafenyő szellentése" magyarázza Vologyin "azért zártak ebbe a nagy fenyőbe, hogy illatosodjam és így vidámabb keretek között teljesítsem polgártársaid kívánságait."
"Juj, már érzem"fogta be orrát Horszt" tényleg rádfér, pedig a csodafenyő olyan illatosnak tűnt.
"Ugye" görbült le Vologyin szigorú szája" borzasztó, annyira szagom van. Csak az segítene rajtam, ha a gazdám azt kérné, legyek szagtalan.
"Hát, Vologyin" kacsintott rá Horszt " szerencséd van, én ugyanis boldog ember vagyok, elég nekem a 2 kívánság a harmadikkal felszabadítalak.

Vologyin nem hitt a fülének, még senki nem volt ennyire nyálas vele. Meghatódva nézett Horsztra és egy halk köszönömöt és egy méghalkabb pukit préselt ki magágól.

"Térjünk a lényegre!" mondta mosolyogva " mit kívánsz?
"Hát" tűnődött el Horszt" jó kérdés!

És itt értünk a mesénk végére, mi a tanulság az egészből? Hát, a tanulság kedves gyerekek az, hogy találjátok ki saját három kívánságotokat, és ismételgessétek ezeket naponta, mert lehet hogy teljesülnek maguktól, de az is megtörténhet veletek, hogy találtok egy szellentős szellemet és hirtelen nem tudtok mit kívánni. A felkészültség nem árthat. És még az is lehet, hogy Dévényi Tibi bácsi rátok talál.

Jóccakát!

Ugyanaz, kicsit közömbösebben[szerkesztés]

"Fenyő ága és mérete" címen egy kis örökzöld tüske a körmünk alá (persze, a útban a Wikipédia kukája felé):„Lehet kisebb,nagyobb de a normális mérete legtöbbször 3-5 méter. Jellemzői: erős,keskeny vagy széles, azt nem tok többet mondani nem vok a tanárod. KERESS RÁ ÉN NEM SEGÍTEK xddddd lol hahhaah"”,