Buddhista Fundamentalizmus

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez


A Buddhista Fundamentalizmus terjedése és a buddhista terrorizmus térhódítása a 21. század egyik legaggasztóbb, legnyugtalanítóbb fejleménye.

Ez az irányzat a himalájai miniállam, Bhután területén kezdte térhódítását, és hamarosan az egész ország igen bután nézett ki a világ szemében. Az irányzat szellemi vezetője egy Krishnamuki nevü pasi, aki az összes más vallás elleni harcra, és a buddhista alapértékekhez való visszatérésre szólította fel híveit.

A buddhista terrorizmus akkor kezdett elterjedni, amikor Kína Buthán felszabadítására háborút indított, és az CIA Krishnamuki-t kiképzéssel, anyagi támogatással támogatta, hogy a kínaiaknak ellent tudjon állni.

Krishnamuki azelőtt Amerikában a Transzcendentális Meditáció tanfolyamokon óriási vagyont halmozott fel, amelyet a terrorszervezetének kiépítésére használt fel.

Goldenbuddha.jpg

Miután Bhutánt sikerült majdnem felszabadítani a kínai offenzíva alól, ismét bevezették a fundamentalista buddhista törvényeket: mindenkinek mezítláb kell járnia, egy pók agyontaposásáért[1], egy légy agyonütéséért halál jár, minden olyan világi dolgot, mint sztriptízbárok, szerencsejátékok, satöbbik be lettek tiltva. Az ország észak-keleti részében néhány fennmaradt marxista ellenálló tovább vívja elkeseredett harcát.

A buddhista terrorizmus veszélye akkor vált az egész világ szemében fenyegető veszéllyé, amikor a terroristák jázmin és lótusz illatú füstölővel árasztották el a newyorki metrót, 3000 ember meditatív bódulatát okozva, amitől beláthatatlan károk keletkeztek.

Az USA válaszul a középkorból az ókorba bombázta vissza Buthánt új kifejlesztésű időgépbombáival. A marxista ellenállók támogatásával pedig felszabadította az országot a budhista fundamentalista uralom alól.


  1. Ez momentán akkor sem túl szerencsés lépés, ha sötét elfek ólálkodnak a közelben.