Bláthy Ottó Gyermekmegőrző- és Szórakoztató Intézmény

Az Unciklopédiából

A Bláthy Ottó Gyermekmegőrző- és Szórakoztató Intézmény egy igen veszélyes intézmény, amit csak bottal szabad piszkálni

Történelme[szerkesztés]

A mai világban csak börtön iskolaként funkcionáló bázist a XIX. században építették, a méltán híres Halálcsillag másolataként egy Tata nevű kisvárosban, ami Tatabánya megyejogú város vonzáskörzetében áll. Igen Esztergom Tatabánya a megyejogú város, ha tetszik, ha nem. Tudjuk, hogy fáj, de az élet ilyen. Azt követően, hogy Darth Vader-t legyőzték, hatalmát egyenlővé tették a jövőbeli nyugdíjjal, a másolatot Csillagközi-bírósággá transzformálták át. A későbbi években az elitélteket az Alcatrazzá copyright-tolt pincebörtönben tárolták és savanyú tejjel itatták, mert az mindig le volt árazva a Pennyben. A bíróságot a század végén bekövetkező keresztes hadjárat során felfüggesztették, amit a Halálfalók és az Uruk’hai orkok vívtak meg egymással az utolsó Encore meghívó birtoklásának céljával. Az épület a hadjárat során megsemmisült, majd a telket felvásárolta az Anonymus elnevezésű, titkos társulat és újjá építették a régi tervek alapján. A különbség csak annyi volt, hogy szürke helyett sárgára festették a falakat. Sárgára… vajon miért? Az épület neve „H”, mint Halálcsillag lett. Fantasztikusan felépítették, de nem használták semmire, csupán csak ott volt. Egy hangyafasznyi apróságot is meg kell említenünk, mégpedig azt, hogy iskolánk mellett épült egy apácazárka is, amit később bordélyházként üzemeltetett Kisujj Petir és ahova a Wookie-kat is szívesen beengedték.

1897 telén, a nagy trópusi viharok által a két épületet ellepte a desztilláltvíz, ezért Lakatos Indiána Dzsónsz és hű társa Sztívün Szpilberg megvásárolták a H és a B (Bordélyház) épületét két zacskó szotyiért.

1898 nyárára felavatták az épületeket egy Csillagközi-Börtönné és a mai napig is ezt a funkciót tölti be, de mégis iskolának titulálják. A raboknak áramnélküli elektronikát, logikátlan logisztikát, gépnélküli gépészetet, informáltalan informatikát és törvénytelen rendészetet oktatnának, hogy szabadulásuk után vihessék valamire az életben. A börtönben iskolában több nemes igazgató is megfordult. Ilyen volt példának okáért Don Dumbledore, Elájdzsen Vúd, Sztívőn Hóvking, Dzsé Er Er Martin, az „Az” nevű bohóc izé, Jégszív Charlie vagy Zámbó Dzsimmi. A pillanatnyilag igazgatói posztban lévő személy Alexovícsiusz, miskolci filozófust idézve: TÚÚL JÓÓÓ! És valóban az!

Kulturális élet a falak között[szerkesztés]

1899-ben indult el a közoktatás az épületekben, ahonnan a rabok gyakran kiszöktek a közeli kocsmákba, de csak szigorúan inkognitóban. Az iskolai életben rendszeresek voltak az alkoholizmus és a dohányzás elleni fellépések. A kábítószerekkel kapcsolatban is lebeszélő kábításokat alkalmaztak.

A folyosókon csoportokban várták az órák kezdetét, ahol a rabok bókolási kísérletet tettek a saját nemük iránt. Amennyiben a kísérlet kudarcba fulladt a következmény tömegverekedés lett. Az oktatók az ország legkülönbözőbb részeiről is hajlandók voltak eljönni (akár Miskolcról is), hogy embert faragjanak, a faragatlan társaságból. Az oktatók nagy része kiemelkedően végzi munkáját, van, aki még a nadrágját is hajlandó levetni egy egészséges vadász után. A „H” épületben működik egy gyorskajálda is, ahol a sajtosrúd, az Oxix tea és a hamburger a leggyakrabban fogyasztott termék, amit Katarus Ikarus hercegnő árul. A zenei stílus nagyon vegyes az iskolában, de a leggyakoribb a Mr. Mihály és az „Egyen Áram, Váltakozó Áram” nevű rockbanda számai közül való. Az iskolában gyakori az automata rongálás, a fal és padfirkálás, folyosói padok helyteleportálásának tanulmányozása és az Anti-dohányosok fellépesei. Az iskolai, szociális közösségekben a leggyakrabban elhangzó közmondások a következőek:

  • Nincs egy cigid?
  • Nincs egy kis apród?
  • Hol leszünk?
  • Lesz ma tűzriadó?
  • Nincs egy rágód?
  • Van kajád/piád?
  • Hol van ma suliorvos?

Az iskola gyakran teret ad különleges rendezvények számára is. Ilyen például a „szakmák reggele”, vagy a közeli Balaton lecsapolása. A Balaton-lecsapolás egy fontos esemény Tata életében, hiszen az Egri vár alatt álló tó az egyetlen hely, ahol nyáron megfürödhet bárki. Egyébként van egy B épületünk is, ahol nem tudjuk mi történik, hisz 1898 óta, a mai napig újítják. Egyébként jó börtön iskola.

Különlegességek és az oktatás[szerkesztés]

Külön íródott a „különlegességek” és az „oktatás” címszó, pedig az oktatás önmagában különleges! A tananyagok elsajátítása érdekében az oktatók gyakran vetnek be különleges, korruptív fegyvereket. Nem kívánom részletezni, hogy miket, de ajánlott mindig pénzt tartani magunknál.

Nagy figyelmet fordítanak a testnevelés tantárgyra is, ezért nincs saját tornacsarnok, mert az „túl cink lenne”. Ezzel hazudtam, hisz van, de felújítás alatt. 1898-óta. Csak. A testnevelés órákat általában a város különböző pontjain bonyolítják le, de ezzel semmi gond, hisz a Penny vagy a Spar mindenképp útba esik.

Sajátossága az iskolának, hogy a csengő; szó szerint zene, a rabok füleinek. Gyönyörűen fel énekelt, szimfonikus műalkotás, amit a kazincbarcikai asszony kórus ad elő. Aki nem tudná elképzelni, annak lekottázva dábsztepesen: tátátá tátátá tátátá tátátá tátátá tátátá tátátátáááááá! Egyébként tényleg nem rossz börtön iskola, ez a Blyat Bláthy.

(Gyengébbek kedvéért: a cikk, pont, mint az egész Unciklopédia weblap csak irónia és humor keserű egyvelege. Nem szándékozza az oktatási intézmény színvonalát lehúzni. Miután az iskola több, mint 850-diákot fogadott be, kizárásos alapon nem lehet olyan, mint amilyennek le lett írva a fentiekben. Épp ezért minden vádpont alól felmentem magam és az iskola összes diákját.

(Köszönettel: Én!)