Bengáli

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Egy tipikus bulletos

A bengáli (másnéven lerobbant temetőjárat, másodikvéhás vonatmaradvány bulletos szar) egy villamosnak nevezett színesfémkupac. Szegeden használják, főleg graffitizésre és ellenőrszivatásra, de néhányan utazni akarnak vele.

Kinézet[szerkesztés]

Meglehetősen hosszú és kerek; némileg hasonlít egy Combinóra, mint cigányputri a parlamentre. Ajtók vannak mind két oldalon, de mivel be nem csukódnak, különösebb szerepük nincs. Kézzel nyithatók-csukhatók függetlenül a menetiránytól. Kiválóan alkalmasak rugdosódásra. Leszállásjelző, térkép, lámpa és kapaszkodó nem található rajta; ideális esetben villamosvezető sem. Zenei jelentősége viszont igen nagy: A Zanna kút előtti kanyarodáskor 6 vonalas cé hangot ad ki.

Történelmi szerepe[szerkesztés]

Eredete bizonytalan; a legtöbben egyetértenek benne hogy az első, de minimum a második világháborúig vezethető vissza. Epumpidikész is említést tesz róla Kr. e. 12ben, amikor Cézár (nem a saláta, hanem a román császár) le akarja selejtezni a tömegközlekedés ezközeit. Mivel az egész villamoson SEMMIT sem tartalmaz, ezért JÓ NAGY hely volt gránátok és atomtöltetek tárolására. Természetesen az SS tagjai jegy nélkül utaztak rajta, ezért őket pótdíj befizetésére kötelezték; a bíróság az esetről a Nürbergi peren döntött sorsukról. A vörös hadsereg katonái meglátva a már akkor is selejt roncsot inkább hazamentek, és kishíján elmaradt Budapöst ostroma.

Élőlények[szerkesztés]

Kevesen veszik igénybe; 30-as iQnál magasabb intelligencia szintel rendelkezők Tátrát használnak, vagy keresgobuszt, ahol Pacee tud mozizni. Pitbullok azonban gyakran használják, főleg bérletérvényesítő szám nélkül.