Beliver Of Operator

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A Beliver of Operator Egyesület – egy egyesület. Gergely admin alapította 2991-ben.

A BOE a mindenféle vallásokból ismert „testvér” szó megfelelője (?). A megvilágosodás akkor tört ki rajta (ezen a Gergelyen), amikor maga az Operátor (ld. ott) szólította meg monitorján keresztül (azóta ezt a monitort szent ereklyeként tartják egy – frigyláda helyett, jobb híján – hungarocellből készült dobozban).

Rizsa[szerkesztés]

A Beliver of Operator Egyesület elsődleges vallási elve, a hit, és a bizalom egy nagyobb létformában, egy nagyobb Erőben. A nagyobb Erő (másnéven Nagyobb Erő) az úgynevezett kozmikus Operátor, egy teljesen hétköznapi földönkívüli.

Gergely admin beszámolója a szerkesztő kommentárjaival[szerkesztés]

„Eme világ, amiben most élünk, csak egy sikertelen mesterséges intelligencia programozási kísérlet. Az általunk csak AI-nak nevezett humanoid entitások (szerk.: ún. emberek) első evolúciója (természetesen az Operátor irányításával) magába foglalta a végtagok, agy, mozgáskoordináció kifejlesztését, míg a második során a viselkedési algoritmusokat kezdtétek megtanulni (szerk.: ld. „Lökjé' még fel, vazzeg!”, „Hol vetted a jogsidat hülye barom?” stb). A harmadik evolúció során a táplálékszerzést tanultátok meg, ám ekkor egy vírus került az Operátor tökéletesen kigondolt rendszerébe (szerk.: nem sűrűn találkoztam tökéletes dolgokban hibákkal...), ami miatt elkezdtetek teljesen másképp gondolkodni a zsákmányszerzésről, hiszen innentől kezdve nem a „Győzzön az erősebb”-elvet követtétek, hanem próbáltatok fegyverekkel és egyéb eszközökkel fölénybe kerülni (szerk.: tehát az Operátor elk.rta, ezért zabálhatunk). De ez még nem is lett volna akkora baj. Később azonban egy újabb vírus miatt elkezdtetek szaporodni, terjedni, és felélni a rendszer erőforrásait.”

Aszittem végre megszabadulhatok, erre tovább pofázik...[szerkesztés]

„Azóta az Operátor felfogadott sok-sok admint, amúgy ha te, utolsó kis humanoid riporter, mégegyszer leírod kisbetűvel az Admint, csúnya véged lesz, szóval visszatérve a mondanivalómhoz, felfogadott sok admint (szerk.: az Operátor bizonyára olyan tökéletesnek teremtette Gergelyt, mint amilyennek hiszi magát, így mégis hogy lehet, hogy nem bír el ennyi munkát?...), amelyek a vírus (szerk.: értsd: emberek... hmm, szerintem a riport végére nem nekem lesz csúnya végem) ellen harcolják örökké tartó küzdelmüket. A vírus terjedése itt-ott megállítható volt, de sajnos némelyik részében a rendszernek gyógyíthatatlanul elterjedt (szerk.: véletlenül mindjárt gyógyíthatatlanul bemosok egyet). Mivel az Operátornak közvetlenül már nincs irányítása az AI-k felett (szerk.: de persze tökéletes rendszer volt egy tökéletes lénytől...), de nem is akarta, hogy ez az újonnan kreálódott élet elvesszen (szerk.: pezsgőt bontok, hogy nem nyom le egy NOD-dal az Operátor...), segítséget kért tőlünk közvetlenül. Nem bír el a vírussal egyedül, ezért arra kér minket, hogy segítsünk elő állítani a békét, a nyugalmat, és a társadalombeli harmóniát. A tanításai különböző meditációs technikával járnak, melyek segítenek elérni egy olyan szintet, amely lehetővé teszi nekünk, adminoknak (szerk.: direkt kicsivel) a közvetlen hozzáférést az algoritmusaitokhoz, aminek a segítségével olyan szubrutinokat telepítünk föl, melyek nagy segítséget nyújtanak a vírussal szemben.”

Lásd még[szerkesztés]

Ne akard látni mégegyszer.

El se olvasd[szerkesztés]

Gergely admin a beszélgetés óta eltűnt. Valószínűleg rájött, hogy fel kell adnia a harcot, mert esélytelen ekkora túlerővel szemben. Vagy mondhatjuk úgy is, hogy fűbe harapott szegény pára egy véletlen baleset miatt bekövetkezett pisztolytár-beleeresztés okán.