Autópálya, több szakaszban

Az Unciklopédiából
Brékó, lehet, hogy tényleg igaza volt a pasinak, amikor állította, hogy ez a szakasz díjmentes!?

„Egy kormány, amelyik össze-vissza turkáltatja a nemzet földjét és semmirekellő autópályákat építtet, ne csodálkozzon, ha megbukik.”

~ Unciklopédia: Autópályaj!

„Ez megfinanszírozta, ez előkészítette, ez megépítette, ez ellenezte, majd díjkötelessé tette”

~ Kiszámolós

„Földvár felé, félúton”

~ Bródy János


1. rész:A maffia építette [1][szerkesztés]

Mint tudjuk, a maffia főként az építőiparban tevékenykedik,amelynek számos oka van:

 • Az aszfalt, vagy egy hipermarket fala kiváló tárolóhely azok számára, akiknek eljárt a szája.
 • Ha sok az autópálya, több benzin fogy, ami jó.
 • Ha sok az autópálya, több szennyezőanyag kerül a levegőbe, amitől többen fognak döglődni, így be lehet szállni az egészségügyi piacba.
 • Ha nagy a légszennyezettség, gyorsan szakértő környezetvédelmi cégeket lehet alapítani.
 • Az autópályákon gyorsabban tudnak száguldani a távolsági buszok, többször tudnak karambolozni, ami jó a temetkezési, és pótvégtag-gyártó platformnak.

2. rész: Megépült, na és?[szerkesztés]

Searchtool right.svg Fő szócikk: Autópályaj!
Ez a rész nem vicces. Megépítette a maffia, az finanszírozta, akinek üzenjük azóta, hogy tiszteljen minket. Ja, és a jónép ingyenesen használhatta.

3. rész: Kőröshegyi völgyhíd[szerkesztés]

Searchtool right.svg Fő szócikk: Kőröshegyi völgyhíd

4. rész: Díj? Ugratás?[szerkesztés]

A kormánypárti autósok [2] legalább 2014 Mikulás óta szorgalmazták, hogy közteherviselésben is jobban teljesítsünk: a kormány kapjon egy díjat. Az Autópálya-díj a kormánynak önként felajánlott elismerés az év elején az autópályák csodálóitól, vagyis azoktól, akinek van autójuk [3] és autójukkal átmerészkednek a szomszéd megyébe.

A kormány már most közölte csepeli IQ-biztosa útján [4], hogy a díjat elfogadja, mert megérdemli. Az IQ-biztos elmondta, hogy az alacsony benzinár következtében annyi pluszjövedelem marad a zembereknél, hogy abból vidáman dzsemborizhatnak akár megyéről megyére. Némi [5] elégedetlenséggel szólt azokról, akik a netes társadalomhoz hasonlóan még annyira sem tudnak számolni, hogy a kétharmad az három harmadnak számít az erő szempontjából, ahogy Chuck Norris sem osztja meg gyilkos erejű rúgásait többségi rúgásra és kisebbségi rúgásra.
A díjbevételt a kormány előzékenyen átengedi a költségvetésnek lukkitömési célból, csupán néhány saját projektjét finanszírozza ebből az összegből, mint pl.

 • Keresd az ingyenes szakaszokat! (Az EU-val közös projekt)
 • Keresd a fizetős szakaszokat! (Az iskolai környezetismeret és földrajz tantárgyak gyakorlásának remek eszköze [6])
 • Táblafestő verseny matyó és egyéb népi mintás táblákra


Kivezetés[szerkesztés]

Minthogy 2015. január 1-jétől az útdíj által bevezetődött a nemzeti dugó.[7], szeretnénk segítséget nyújtani az autópálya-díj fizetés [8] szükségességének megállapításában. Számba vesszük a problémásabb eseteket.

A díjfizetés szabályai[szerkesztés]

 • Ha elhagytad a megyét, de eszedbe jut, hogy elfelejtetted megvenni a megyei matricát, nem fordulhatsz vissza, hanem közteherviselni fogsz, kamatostul.
 • Rendőr számára szolgálatban történt üldözés esetén a megyehatár átlépése ingyenes.
 • Ha repülőtér érkezési oldalára mész valakiért, akkor is megyehatár átlépéséért fizethetsz, ha nincs is rá érkezésed.[9]
 • Ha egykor az alapösszegében 300 Ft-os vizitdíj megfúrásának örvendezhettél, most ennek az összegnek akkor is legalább 15-szeresét fogod

fizetni.

 • Még örülhetsz, ha a megyei közgyűlések nem kezdeményezik az autópályával érintett megyék több megyére való szétválását a hatékonyabb közteherviselés érdekében.[10]

5. rész: Kísértetet járja be az autópályákat![szerkesztés]

Már néhányan közöttünk kezdték azt hinni, hogy a maffia csak azokra vonatkozik, akiket 2010-ben sikerült - ebbe is - belebuktatni. Más szóval azt, hogy a maffia azért két "f", mert múlt idő.
De lám, friss hírt hoz a tavaszi szél: azok, akiknek tisztelnie kellene bennünket, nem átallják azt gyanítani, hogy megint...
És egyesek még mindig azt hiszik, hogy ezek ugyanazok?


Jegyzetek[szerkesztés]

 1. Részlet az Unciklopédia Maffia c. szócikkéből
 2. Szemben a fékpártiakkal
 3. Ennek megfelelően a Lázár-skálán előkelő helyük van, érnek valamit
 4. „Biztos pályán – autópályán”
 5. rezsibiztosan indokolt
 6. Hoffmann meséi
 7. 2015 című szócikkünkből
 8. Feltéve, hogy a hagyományos rendelési formát választod, nem pedig az emailben történő újítást. [1]
 9. Akkor végre megtanulod, hogy a Liszt Ferenc reptér Budapest közigazgatási területén kívül fekszik és kizárólag sztrádán közelíthető meg a Föld felszínén.
 10. Hiszen milyen igazságtalannak tűnik jelenleg, hogy egyes megyékben x, más megyékben X + z, megint másokban X-z kilométeres út alapján kell az autópályadíjat megfizetni. Kisebb megyék, több bevétel, boldogabb polgárok.