Amnézia

Az Unciklopédiából
Amnéz képeslap. Amnézia by night
Amnéz képeslap. Amnézia verőfényben

Amnézia – balesetek okozta ország. Lakói az amnézek, kicsi, tétova, zavart emberek. Nagyon rossz az arcmemóriájuk. Az igazat megvallva, mindenféle memóriájuk nagyon rossz.

Tartalomjegyzék

[szerkesztés] Megközelíthetőség

Leggyorsabban autópályán közelíthető meg Amnézia, 220km/h átlagsebesség mellett. Kalandvágyó turisták elérhetik bungee-jumping, franciakulcs, galócagoulash, Chuck Norris, sziklamászás, mogorva csörgőkígyó vagy áramszedő közeli vizsgálatának útján is. Nem ritka a hajóval vagy sportrepülővel való érkezés sem. Egzotikus módja az amnéz kultúrával történő találkozásnak a Bermuda-háromszögben végzett horgászat vagy E.T. parkolóhelyének óvatlan elfoglalása.

[szerkesztés] Hasznos információk Amnéziáról

[szerkesztés] Államforma

Tökéletes kaotika.

[szerkesztés] Címer

A Kétségek szikláját ábrázolja. Vagy mégsem?

[szerkesztés] Nemzeti jelkép

Szürke szamár a ködben.

[szerkesztés] Himnusz

Hosszú, zavart csend, időnkénti szoprán harákolással ellenpontozva.

[szerkesztés] Jelmondat

Ki vagyok én? És TE ki vagy?

[szerkesztés] Földrajz

Nincsenek tereptárgyak, vagy ha vannak is, az állandó ködben még nem leltek rájuk. Térkép nem készült, bár volt egy sikertelen kísérlet denevérekkel az ultrahangos feltérképezésre. A visszhangra nem érkezett válasz, és a denevérek beleőrültek a várakozásba.

[szerkesztés] Időjárás

Köd.

[szerkesztés] Élővilág

Elfelejtett állatok tömkelege.

[szerkesztés] Tudomány

Az amnéz bölcsészektől méltán rettegnek a szomszédos Memóriában: a szürkészek zavart elméjű (ez az Amnéz Tudományos Akadémián felvételi követelmény) filozófusok. Tanításaikkal a tudatlanságot és a zűrzavart terjesztik. Memór történészek a szürkészek felügyelte Amnéz Titkosszolgálat szabotázsának tartják az Unciklopédia megalkotását.

[szerkesztés] Gazdaság

Az amnéz gazdaság alapja a memóriakeresés. Néha kincsekre bukkannak. Komoly bevételi forrást jelentenek az elvesztett és elfelejtett tárgyak. Ezek mind-mind Amnéziában bukkannak elő, valószínűleg térugrás következtében. Az amnéz kézművesek közül kiemelkednek a ködfaragók.

[szerkesztés] Pénzügyek

Amnéziának nincs saját fizetőeszköze, a Memóriától lopott emlékérméket használják, de nem tudják mire.

[szerkesztés] Tömegközlekedés

Alapelv: fel kell szállni arra ami jön, mert ritkán jön és ki tudja hol áll meg.

[szerkesztés] Távközlés

Az amnézek több műsorszóró műholdat is pályára juttattak már. Ezek egészen addig statikus zörejt és fehérzajt sugároztak, amíg a memórok rá nem jöttek, mi zavarja saját rádió- és tévéadásaikat, és le nem lőtték őket.

[szerkesztés] Történelem

Amnézia legjelentősebb történelmi eseménye MeMória bányáinak megtalálása volt. Az amnézek szokásukhoz híven bőszen elkezdtek ásni és kutatni. A memórok heveny neheztelésüknek adtak hangot és kitört az amnéz-memór háború. Sajnos az amnézek elfelejtettek eljönni, ezért a memórok visszafoglalták bányáikat.

[szerkesztés] Felfedezések

Első felfedezőjük Colombo Memór volt, aki Memóriából szökött, hogy ismeretlen vizeken hajózhasson. Ez majdnem sikerült is neki, de hajója váratlanul emléket kapott és elsüllyedt, még mielőtt felfedezhette volna az amnézeket.

Később az amnézek felfedezték a depressziót és a kétségbeesést. Vannak akik azt állítják, ezek folyók, de kétszer még senki sem lépett ugyanabba az amnéz folyóba, így mi sem lehetünk biztosak a létezésükben.

[szerkesztés] Vallás

Az amnézek végzetesen nihilisták.

[szerkesztés] Szólások és közmondások

  • Köd előttem, köd utánam.
  • Viccében él a nemzet.
  • A poéngyilkos visszatér a tett színhelyére.
  • Addig jár a korsó a kútra, amíg eszébe jut.

[szerkesztés] Családi élet

Az amnézek ultrapoligámok. A poligámiát a törvény jutalmazná, ha valaki emlékezne a törvényekre. Az átlagos amnéz család egy-két családapából, egy-két családanyából, néhány gyerekből és nagyszülőkből áll. Az iskola, illetve a munkanap végén minden amnéz hazatér a családjához. Ez mindennap másik család, mert a ködben nem találnak haza, másrészt amúgy sem emlékeznek a rokonaik arcára.

Személyes eszközök
View and edit namespaces data

Változók
Műveletek
Navigáció
Eszközök
Más nyelveken