Érd

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Ez az oldal erősen hiányos, tehát nem tartalmaz túl sok információt! Kérjük, segítsen az oldal kibővítésében, ha tud, és ha akar!
Ezen oldal folyamatosan bővül(ne, ha hagyják :) )!
szerk.mj.: már-már elhittük ezeket a sorokat; mert elsőre még mindenkinek hiszünk.

„Érden érdemes!”

~ Egykori reklámszöveg

„Nahát! Érd annyira érdekes! Minden hirdetés onnan jön. Tudtaaaad? Mert hogy blablabla, és a végén Érd, meg egy telefonszám...”

~ Böbe baba, a helyi manikűröslány

Érd jelenleg Abszurdisztán fővárosa, Buddhapest mellett, alatt, srévizavé-kontakta elterülő városka. (Vigyázni kell vele, mert később elmászkálhat, pl. elviszik gyarmatba a németek, vagy sakkmatt alapon letolják a térképről a törökök. Mit lehet tudni!)

Fekvése[szerkesztés]

Érd NEM vidék! (Pedig bár lenne az!) Ezt bizonyítja a tény, hogy földutak csak Érden belül vannak. A barátságos városka Buddhapesttől nem messze terül el, ami annyit tesz, hogy ha nagyon hunyorogva nézzük a térképet, egybeérnek. Érd tulajdonképpen Közép-Kelet-Észak-Dél-Európa legnagyobb faluja a maga 70.000+ lélekszámával, ám az abszurdisztáni kormány egy fondorlatos csellel bevezettette a kábeltévét, a telefont, és az internetet (a Dunába).

Az ott élőknek előny a friss levegő, a viszonylagos távollét a várostól, de mivel egyre többen költöznek oda, lassan már Buddhapest lesz ott. (Nem baj. Akkor majd a fővárosban lesz sikk élni, és Érden fognak megpusztulni a levegőtől, kátyútól, hídtól, subától, gubától a zemberek. Így megy ez.[1])

Más elméletek szerint nem fenyegető, hogy túl nagyra nő a népesség, mert bármennyien is költöznek oda, rengetegen költöznek el is. Aki újsághirdetéseket böngészget (lásd fentebbi idézetünket), annak egy idő után feltűnik, hogy az összes eladó ház Érden található. Pl. Háromszobás családi ház nagy kerttel eladó. Érd.: 30-123-4567.

Közlekedés[szerkesztés]

  • Röviden: Halál. Megdöglés. Siralomház. ...Vagy kocsi.
  • Hosszan: Ha a negyedik opciót választod, semmi esetre se indulj el hányózacskó és nem működő lengéscsillapító nélkül! (Lásd még: A körforgalmak városa.)
  • Még hosszabban: Az idős emberek, akik ingyen utazhatnak, képesek Érd központjából, illetve közvetlen a vasútállomás közeléből busszal bejárni Buddhapestre, és elfoglalni az összes ülőhelyet, nehogy az iskolába tanulni járó, illetve munkába fáradozó középkorú egyének tudjanak pihenni. (Igazuk van, pihenni otthon kell. ...Hogyhogy mikor! Hát abban a tíz percben, amit a gyereksírások közötti, vagy a ZH és ZH 2. közt eltelt időben lehet megtenni.)

Helyi események, látványosságok[szerkesztés]

Érd-szalagszakadás
A helyi futóverseny és eredménye. Az első helyezett mindent visz! (A kórházba.)
Érd utol
A fejlődést... egy másik futóverseny, az egy évre jutó bokatörések rekordere.
Érd körbe
Megint csak egy szédítő sportesemény, ami az utak sajátosságaira épít. Két Négy keréken hirdetik, hiszen pótkerékkel nehezebb úgy elesni[2], hogy közben PB-palackot szállítasz a hátsó csomagtartón, időre.[3]

  1. Minthogy Kört Fannigát is megmondotta volt.
  2. Átlagos szintkülönbség: 47 cm/méter.
  3. Útvonal: harminc kilométer. Vagy kevesebb. Attól függ, hol fekszik a legközelebbi kocsma.