Árnyoldal

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Na, söprés!
Mottó: »Minden szirszarnak megvan az árnyoldala.« – Konfuciusz

Bevezető[szerkesztés]

A legtöbb dolognak van árnyéka.

Kivéve a láthatatlan embert.

Azoknak a dolgoknak, amelyeknek van árnyéka, van napos, és árnyas oldala egyaránt. Utóbbit nevezzük a dolgok árnyas oldalának. Az árnyas oldalakon izék, és hogyishívjákok rejtőznek. Valaki például egyszer látott az árnyas oldalon egy Maunika show-t, de bővebben nem tudta kifejteni élményeit, mert markos emberek gyorsan elvitték a legközelebbi elmegyógyintézetbe.

Kifejtés[szerkesztés]

„Te vagy a fény az éjszakában.”

Ismeretes, hogy a dolgokat rengeteg kategóriába lehet sorolni. Például az unciklopédisták elenyésző többsége mániákusan kategorizálja a szócikkeket és az alkoholtartalmú és buborékos italokat. Mindkét kategorizálásnak meglepően azonos a haszna és a hatása. Az árnyoldal szócikk például a szükségtelen rossz kategória egyik eleme. Bár megjelenésre teljesen különbözik a szódás kólától, azonos kategóriába kerültek. Szinte hihetetlen, de mindkettő nélkül boldogabb lenne az emberiség. Lényegi különbség, hogy míg a szódás kóla eliminálható egyszerűen az elkészítésének elhagyásával (egyesek szerint a kitalálóját nem kellett volna világra hozni), addig az árnyoldal megszüntetésére hozott minden erőfeszítés sikertelen volt.

Az árnyoldal – mondattanilag – a 'de' után következik. Például Nagyon kellett már ez a szócikk, de ez a legsilányabb az egész Unciklopédiában. (Ezzel azért vitatkoznánk. Láttad már a kolbász szócikket?)

Árnyoldal híján nem jött volna létre a teljesen felesleges tézis - antitézis - szintézis kognitíciós munkamódszer. Sok hibás döntést lehetett volna elkerülni. Hogy rögtön az egyik legelsőt említsük, a kékszeműségért felelős gén kialakulása is az árnyoldalak számlájára írható (Brown, 1978).

Ezmegaz[szerkesztés]

Loremok és ipsumok

A napos dolgok és árnyas oldalaik[szerkesztés]

A fény Az árny(ék)
Pedáns lény Slendrián/kategóriafób lény
Unciklopédista Wikipédista
Tőke APEH

Az árnyoldal további megjelenési formái[szerkesztés]

  • Babilon 5: Az Árnyak
  • Árnyak Könyve
  • Árnyfutók (Shadowrun)
  • Árnyékkormány
  • Árnyékszék (lásd az előző pontot.)
  • Árnyékszerészek
  • Árnybíró

A fekete lyuk[szerkesztés]

»A fekete lyuk – egy nemlétező égitest.« ~ Bereményi Géza

A külső hivatkozások...[szerkesztés]

...megtalálhatóak a Google háttértárolójában, vagy/és száz évre vannak titkosítva.


Symbol opinion vote.png Megjegyzés: megpróbáltuk ezt a szócikket stílszerűen fekete alapon fekete betűkkel létrehozni, ami sikerült is, csak egyeseknek olvasási nehézségeket okozott. A jelenleg érzékelhető látvány egy elvtelen kompromisszum eredménye.