Ruhat

Az Unciklopédiából
A lap korábbi változatát látod, amilyen OsvátA (vitalap | szerkesztései) 2013. július 22., 15:38-kor történt szerkesztése után volt. (fitying)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

„Lazíjjuk mán, még beszo' rúhat.”

~ A pénzügyminiszter bejelenti a megszorítások végét.

„Ruhat e tű vagyis This needle is ruhat.”

~ Angol fordítóiskola kezdőknek

A ruhatról nagyon keveset tudunk. Az egyetlen, ami elmondható róla, az egy közmondásból következtethető ki: nem eszik embert. (V.ö.: nem a ruhat eszi az embert.)[1]

Ősei[szerkesztés]

Feltételezzük, hogy a velejéig ruhadtak lehettek az őseik. A ruhatok hite szerint az első ruhatot a Nagy Ruhatervező alkotta meg még az idők kezdetén.[2]

Elterjedése[szerkesztés]

Bárhol előforduhat.

Ellenségei[szerkesztés]

A ruhat könnyen eshet áldozatul parazitás fertőzésnek. A főbb kórokozók a ruhatka és a ruhatetű. Ezektől a ruhatisztító tudja csak megszabadítani a szegény kis ruhatokat.

A ruhat természetes ellensége a ruhatolvaj, amely álmukban rabolja el a fiatal ruhatokat. Ez - sajnos- igen gyakori, mióta drága a ruhat ár.
A férfiak erős ellenszenvvel viseltetnek a ruhatokkal szemben, amit az is bizonyít, hogy inkább a ruhatlan nők iránt táplálnak fokozott érdeklődést.

  1. Nem lehet ugyanakkor kizárni azt az eshetőséget sem, hogy ezt az úgymond "közmondást" csak a ruhat meghatalmazott védőjeként eljáró sztárügyvéd találta ki, ez esetben pedig egy lyukas garast nem mernék tenni a ruhat ártatlanságára.
  2. Nem tévesztendő össze az Idők Végével