Integrált kőszerszám

Az Unciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
The printable version is no longer supported and may have rendering errors. Please update your browser bookmarks and please use the default browser print function instead.

Nincs tovább

(vallomás)

Nem akarom szépíteni a dolgot. Azért fogtam neki ennek a kis füzetnek a megírásához mert nem értettem a dolgot. Nem akart a fejemben egységes egésszé összeállni a sok ismeret, nem akart új minőségi felismeréshez vezetni a sok tanulás, a szakirodalom elsajátítása. De az írás közben, ahogy a saját nyelvezetem, gondolataim szerint a fogalmakat átértelmezve, vagy megértve leírtam, új még mások tollából nem olvasott gondolatok, kérdések, és azokra adott válaszok születtek.

Ahhoz a nemzedékhez tartozom akinek kutya kötelessége, a technika, a modern technika pontos, vagy legalább felhasználói szintű ismerete. Legyen szó motorizációról, vegyészetről, számítógép technológiáról, elektronikáról, gépészetről, repülésről, űrkutatásról, biotechnológiáról, kvantumfizikáról. Mi, az ötvenes évek a Tranzisztor Kor szülöttei, együtt cseperedtünk növekedtünk, és váltunk felnőtté a fenntebb felsorolt vívmányokkal.

Miért is tettem idézőjelbe a vívmányokkal szót? Mert közhelyszámba megy feltenni a kérdést. Áldás, vagy átok mindaz, amit itt modern technikának nevezünk?

TŐLÜNK FÜGG, és a felelősség igen nagy. Számomra ma már nem a konkrét technikai viívmányok megismerése, követése, az izgalmas kutatnivaló, hanem az ezek közötti összefüggések, egyénre, társadalomra, természetre, világegyetemre gyakorolt hatásuk filozófiája a fontos.

Mindezek miatt, ebben a kis könyvben a számítógépek hardware, sofware, orgware, firmware egy újszerű, talán szokatlan ismertetését tűztem ki célul...

Szerk. megj.:

Habozás és változtatás nélkül lenyúlva a Wikikönyvekből (Nem számítva az elütéseket, helyesírási hibákat, alkalmasint cenzúrázva).